Açıklama geldi: Tasarruf tedbirleri Milli Savunma Bakanlığı’nı nasıl etkiler?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin olarak "Savunma ve güvenlik alanları hariç tutularak gerekli hassasiyet gösterilmiştir" dedi.

Gündem 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıkladığı ‘kamuda tasarruf paketiyle’ ilgili soruyu yanıtlarken dikkat çeken sözler sarf etti. Halihazırda yürürlükte bulunan ‘idari hususlardaki tasarruf tedbirlerine en fazla uyan bakanlıklardan biri olduklarını’ söyledi.

“Söz konusu yeni tedbirler kapsamında bakanlığımızın Savunma ve Güvenlik alanındaki görev ve sorumluluklarını etkileyecek bir husus bulunmamaktadır” diyen bakanlık yetkilisi şöyle devam etti:

“Hazine ve Maliye Bakanlığımızın alınacak tasarruf tedbirleri hakkında yapmış olduğu açıklamada da görüleceği üzere savunma ve güvenlik alanları hariç tutularak gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Bakanlığımız da önümüzdeki dönemde, açıklanan tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam edecektir.”

Ukrayna Savunma Bakanı’na ‘Montrö’ hatırlatması

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’un Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaretinde nelerin görüşüldüğüne dair sorular üzerine yetkili şunları kaydetti:

“Sayın Rüstem Umerov’u ülkemizde ağırlamış olmaktan memnuniyet duyduk. Oldukça samimi, yapıcı bir ortamda gerçekleşen ve ilişkilerimizi daha da güçlendiren görüşmede, Ukrayna’nın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne olan desteğimiz, Karadeniz’de gerilimin önlenmesi gerektiğine olan inancımız ve Montrö Sözleşmesi’ni tavizsiz bir şekilde uygulamaya devam edeceğimiz, Karadeniz Tahıl Girişiminin yenilenmesi için gayretlerimiz dile getirilmiştir.”

Tasarruf paketinde olmaması eleştirilmişti: KÖİ sözleşmeleri mercek altına alınıyorTasarruf paketinde olmaması eleştirilmişti: KÖİ sözleşmeleri mercek altına alınıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.