Tefecilik, ev kurşunlatma ve sahte fatura: ‘Çakar’ suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dört ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes-47 operasyonları kapsamında 'Çakar' suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Çetenin tefecilik yaptığı, borçluların da evini kurşunlattığı belirtildi.

Gündem 25 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Yalova merkezli dört ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kafes-47’ operasyonlarında aralarında elebaşları Yılmaz ve Erdem Çakar’ın da bulunduğu suç örgütü üyesi sekiz şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya paylaşımında operasyonlar sonucunda dört ruhsatsız tabanca, iki adet kurusıkı tabanca, iki adet av tüfeği, para, çok sayıda senet, çek, tapu ve dijital materyale elkonduğunu belirtti.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonundaki operasyonlar Yalova İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova’da yapıldı.

Açıklamada çetenin Altınova ilçesinde oto lastik, petrol istasyonu, işçi servisi işletmeciliği ve çiçek yetiştiriciliği  yapan kişilerden oluştuğu, fahiş miktarlarda faiz karşılığında insanları borçlandırarak tefecilik yaptıkları anlatıldı. Çetenin faiz borcuna batan esnafa baskı kurarak borçlulara senet imzalattırdığı, karşılığını ise bazen nakit bazen de iş yerlerine ait mallara, araçlara, şirketlere, gayrimenkullere elkoyarak aldığı belirtildi. Çete üyeleri borcunu aksatanları da silahla tehdit edip evlerini kurşunlattı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında “Çete üyelerinin kurdukları sanal şirketlerin banka hesapları aracılığıyla ticari alışveriş yaptıkları görüntüsü vererek belirli bir bedel ile sahte fatura düzenledikleri ve 1 milyar TL tutarında haksız kazanç elde edildiği tespit edildi” dedi.

46 ilde narkotik operasyonu: Bir ton uyuşturucu, on binlerce hap, 227 gözaltı46 ilde narkotik operasyonu: Bir ton uyuşturucu, on binlerce hap, 227 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.