Kim bunlar? TEM’deki esrarengiz el bombalarının izini süren polis iki evde cephanelik buldu, 8 kişi tutuklu

Beykoz'da yolda bulunan el bombalarıyla ilgili sekiz kişi tutuklandı. Bu kişilerin evlerinden uzun namlulu silahlar, mermiler ve çelik yelekler çıkmıştı. Tutuklama gerekçeleri izinsiz tehlikeli madde bulundurmak oldu.

Gündem 19 Eylül 2024
TEM Otoyolu'nda bulunan el bombaları.

Geçen hafta perşembe günü her sabah olduğu gibi İstanbullular araçlarına binmiş, yola çıkmıştı. Beykoz’daki TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kavacık Bağlantısı’na ulaştıklarında yol kenarında bir poşet birkaç dikkatli sürücünün gözüne ilişti. Çünkü poşetin içinde el bombaları vardı. Hemen polise haber verdiler ve çok sayıda ekip geldi.

Polisler önce güvenlik önlemi aldı, yolu şeritle kapattı. Sonra işi Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Olay Yeri İnceleme ekipleri devraldı. Onlar da el bombasını incelemeye başladı ve gördüler ki poşette pimi çekilmemiş iki bomba var. Bomba imha ekiplerinin incelemesinin ardından el bombaları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bombalar araştırıldı, soruşturmada Şişli ve Şile’de eş zamanlı baskınlar düzenlendi, dokuz kişi gözaltına alındı. Evlerde iki uzun namlulu silah, üç uzun namlulu silah şarjörü, 72 mermi, iki çelik yelek, dört kar maskesiyle çalıntı araç ele geçirildi. Savcılık şüphelilerin ‘tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması veya el değiştirmesi’ suçundan tutuklanmasını istedi.

Nitekim şüphelilerden sekizi savcılıktaki ifadelerinin ardından “tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurma veya el değiştirme” ile “6136 sayılı Kanun’un 12/1-4 maddesine muhalefet” suçlarından çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Evlerinden cephanelik çıkanların kim olduğu açıklanmadı. Bu bir çete mi yoksa çeteyle ya da terör örgütüyle mi bağlantılı, bu da bilinmiyor. Bir suç örgütüyle alakaları yoksa evlerinde neden bu kadar çok uzun namlulu silah ve çelik yelek bulunduruyorlardı, bunlar henüz cevabı verilmemiş sorular.

İstanbul’un bir günü: Beykoz el bombalarına, polisin önünde dükkan tarayanlara operasyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.