‘Terör ve organize suç örgütleri’ne darbe

Güvenlik güçleri İstanbul’da terör suçu kapsamında firarda olan 10 FETÖ’cü ile bir PKK’lıyı yakaladı. Şanlıurfa merkezli ‘Kafes-48’ operasyonlarında ise Gülbaharlar çetesinin lideri Celal Gülbahar ve 16 çete üyesi gözaltına alındı.

Gündem 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yurt genelinde terör ve organize suç örgütlerine operasyonlar sürüyor. İstanbul’da farklı örgütlere üye oldukları gerekçesiyle haklarında yakalama karar bulunan 11 kişi operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör suçları kapsamında firarda olan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama kararı bulunan ve aralarında örgütün il imamı, ByLock kullanıcısı ve kamu görevlerinden ihraç edilmiş 10 kişi ile hakkında “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yakalama kararı bulunan bir kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 11 şüpheliden 10’u tutuklandı.

46 ilde narkotik operasyonu: Bir ton uyuşturucu, on binlerce hap, 227 gözaltı46 ilde narkotik operasyonu: Bir ton uyuşturucu, on binlerce hap, 227 gözaltı

Gülbaharlar kafeste

Ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa merkezli dört ilde düzenlenen ‘Kafes-48’ operasyonlarında örgüt yöneticisi Celal Gülbahar’ın da içinde olduğu organize suç örgütü üyesi 16 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Şanlıurfa merkezli, Mersin, Ardahan ve İstanbul olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kafes-48’ operasyonlarında örgütün elebaşı Celal Gülbahar’ın da içerisinde bulunduğu ‘Gülbaharlar’ olarak bilinen organize suç örgütü üyesi 16 şüpheli yakalandı. ‘Gülbaharlar’ olarak bilinen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle, nitelikli yağma, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre; 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile çok sayıda fişek, çek ve senede el konuldu. Operasyonlar devam ediyor” dedi.

Operasyona katılan ekipleri tebrik eden Yerlikaya “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacağız” diye yazdı.

MİT'in Suriye operasyonu: PKK'nın mali sorumlusu Murat Ateş öldürüldüMİT’in Suriye operasyonu: PKK’nın mali sorumlusu Murat Ateş öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.