Torbacı teröründe bir günlük bilanço: Üç ilde 53 tutuklama… Şanlıurfa’da da polisle çatıştılar

Türkiye’nin dört bir yanında uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürüyor. Sadece bugün üç ilde 57 kişi gözaltına alındı, bunlardan 53’ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında şehit polisin katilleri de var. Kağıthane’nin ardından Şanlıurfa’da da torbacılar polise ateş açtı.

Gündem 30 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kağıthane’de düzenlenen uyuşturucu operasyonda uzun namlulu ve otomatik silahlarla polislere ateş ederek polis memuru Hakan Telli’nin şehit edildiği, bir polis memurunun da yaralandığı olayın ardından suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 39 şüpheliden 37’si tutuklandı.

Hakimlik, şüphelilerin “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “suç örgütüne üye olmak”, “nitelikli kasten öldürme”, “uyuşturucu madde ticareti” ve “6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

2 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Uyuşturucu trafiğini saldırının yaşandığı evden yönetiyorlarmış

Öte yandan tutuklamaya sevk yazısında şüphelilerin, saldırının yaşandığı evi örgüt evi olarak kullandıkları, uyuşturucu madde trafiğini bu adresten yönettikleri belirtildi.

Sinan Anucur’un liderliğini yaptığı Anucurlar Silahlı Suç Örgütü’nün uyuşturucu satışından kazandıkları paralarla örgüte yeni üyeler temin ettikleri, silahlandıkları ve ağlarını güçlendirerek hem uyuşturucu madde üretimi, hem de yurt dışından kaçak yollarla ülkeye çeşitli uyuşturucular sokmaya başladıkları belirtildi.

Motosiklet üstünde torbacı infazıMotosiklet üstünde torbacı infazı

Ozan Anucur’un örgütte yönetici konuma olduğu, olay günü diğer şüpheliler Akın Arsakay ve Diyar Anucur ile uzun namlulu tüfek kullanarak fikir, eylem ve işbirliği içerisinde polis memuru Hakan Telli’yi şehit edip bir polis memurunu yaraladıkları kaydedildi.

Kamera görüntülerine göre Ozan Anucur’un yaralı polisin silahını aldığı, Diyar Anucur’un elinde uzun namlulu tüfek olduğu, örgüt üyesi şüpheli Akın Arsakay’ın ise elinde tabancayla ikametten çıktıklarının görüldüğü tespit edildi.

Kağıthane’nin ardından Şanlıurfa’da da torbacılar polise ateş açtı.

Şanlıurfa’da da torbacılar polise ateş açtı

Kağıthane’de bir polisin ölümüne sebep olan silahlı çatışmanın bir benzeri Şanlıurfa Birecik’te yaşandı.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde torbacı iki grup arasında çıkan kavgada; olay yerinden kaçarak bir eve gizlenen iki torbacı tarafından polis ekiplerine tüfekle ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı olayda özel harekat ekipleri iki kişiyi gözaltına aldı.

İddiaya göre, M.K. ve H.T. isimli 2 torbacı, uyuşturucu parası nedeniyle anlaşamadıkları bir gurup ile tartışmaya başladı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavganın ardından M.K. ile H.T., olay yerinden kaçarak Karşıyaka Mahallesi’ndeki iki katlı bir eve giderek saklandı.

İhbarla gelen polis ekipleri mahalle çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kavgaya karışan bir gurup olay yerinden kaçarken, evde saklanan M.K. ve H.T., eve girmeye çalışan polislere tüfekle ateş açtı.

Bunun üzerine olay yerine özel harekat polisleri çağrıldı. Olay yerine gelen özel harekat polisleri, kapıyı kırarak içeri girmek istedi. Polislerin geldiğini gören iki torbacı bir kez daha ateş açtı.

Şüphelilerin ateşine polisler de anında karşılık verdi. Kapının kırılmasıyla eve giren ekipler, M.K. ve H.T.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki şüphelinin daha önceden ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan kaydı olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan iki şüpheli emniyete götürülürken, polis kaçan şüphelilerin de yakalanması için çalışma başlattı.

Operasyonda gözaltına alınan 16 kişide 13’ü tutuklandı.

Kars’ta ‘torbacı’ operasyonu: 13 tutuklama

Kars’ta da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 13’ü tutuklandı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcıları ile uyuşturucu madde kullananlara yönelik kent genelinde operasyon düzenledi. Operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üstlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 616,90 gram metamfetamin, 29,62 gram esrar, 7 sentetik hap, 5 kök Hint keneviri, 4,90 gram bonzai, 0,26 gram afyon sakızı, 1 hassas terazi, 1 rulo halinde alüminyum folyo, 14 cam aparat, 9 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 11 şarjör, 65 mermi ve 21 av tüfeği fişeği ile 1 suikast silahı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.H.H. (27), B.A. (23), B.D. (22), B.K. (30), C.Ş. (38), F.A. (21), H.G. (19), H.S.B. (42), İ.İ. (49), K.C. (20), K.K. (21), S.A. (23) ve Y.Y. (29), ‘Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak’ suçundan tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uyuşturucu terörü: Bir polis şehit, biri polis iki yaralıUyuşturucu terörü: Bir polis şehit, biri polis iki yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.