Torununu koruyan dedeyi öldürmüştü: 16 yıla kadar hapis talebi

İzmir'de Necmi Gültiren torununu döven Nihat Pekyen'e müdahale ederken aldığı darbeler sonucu ölmüştü. Olaya ilişkin iddianame tamamlandı ve Nihat Pekyen'in 16 yıla kadar hapsi istendi.

Gündem 5 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İzmir’de yaşayan 62 yaşındaki Necmi Gültiren, 22 Haziran’da kızı ve 10 yaşındaki torunuyla Karabağlar ilçesindeki bir restoranda yemek yedi. Necmi Gültiren yemek sonrası lokantada hesabı öderken torunu da park halindeki otomobillerine binmek için dışarı çıktı. Küçük kız dedesinin zannettiği bir araca bindi ama sahibi inşaat firması sahibi Nihat Pekyen’e aitti. İddiaya göre Nihat Pekyen lokantada otururken kızın arabasına bindiğini görünce hemen dışarı çıkıp çocuğu dövdü.

Bu sırada lokantadan çıkan Sedat Necmi Gültiren de torununu korumak istedi ama Pekyen onunla da kavga etti. Çevredekiler ise kavgayı ayırmaya çalışırken Pekyen, Gültiren’in yüzüne ve göğsüne yumruk attı. Aldığı darbeler sonrası yere düşen yaşlı adam hareketsiz kaldı. Olayı görenler ise hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Gelen sağlık ekipleri Gültiren’i ambulansla İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede 8 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Gültiren 30 Haziran’da öldü ve İzmir’de defnedildi. Bu sırada Nihat Pekyen ise gözaltına alınmıştı ve buradan da sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Soruşturmanın ardından Sedat Necmi Gültiren’in ölümüne neden olan Nihat Pekyen hakkında ‘kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’ suçundan 12 yıldan 16 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, yaşanan arbedede Pekyen’in Gültiren’in başına yumruk attığı, yere yığılan Gültiren’in hastaneye kaldırıldığı, alınan ilk raporunda vücudunda ağır derecede kemik kırığı oluştuğuna yer verildi. Otopsi raporunda ise Gültiren’in ölüm sebebinin kafa travmasına bağlı kemik kırığıyla birlikte gelişen kanama ve gelişen komplikasyonlar olduğu bildirildi.

İddianamede Nihat Pekyen’in ifadesi de yer buldu. Pekyen’in savunmasında nişanlısı ile aracının yanına geldiğinde içinde tanımadığı kişileri görüp, dışarı çıkarmak istediğini belirtip, bu sırada Gültiren’in yanına gelerek saldırdığını, kendisini korumak için sadece ittirdiğini, yaralama kastıyla hareket etmediğini söylediği belirtildi.

İstanbul'da kan parası: Tekel bayii cinayetinde 3 milyona şikayeti geri çektilerİstanbul’da kan parası: Tekel bayii cinayetinde 3 milyona şikayeti geri çektiler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.