Trafikte tartıştığı sürücü yerine yanlışlıkla araya giren eşini vurdu

Her anlaşmazlıkta silaha başvurulması ilkelliği, can almaya devam ediyor: Ankara’da trafikte yol verme tartışmasında kavga ettiği kişilere tabancayla ateş eden C.D, kazara kendisine engel olmak için araya giren eşi K.D.’yi göğsünden vurdu.

Gündem 4 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türkiye’de her gün biraz daha yaygınlaşan, günlük hayatın en ufak anlaşmazlıklarında bile tarafların silaha davranma alışkanlığı, can almaya devam ediyor.

Ankara’da C.D., trafikte ‘yol verme’ nedeniyle kavga ettiği kişilere tabancayla ateş ederken, kazara kendisine engel olmak için araya giren eşi K.D.’yi göğsünden vurarak ölümüne neden oldu.

Olay, saat 17.15 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. C.D., trafikte seyir halindeyken ‘yol verme’ nedeniyle bir araç sürücüsüyle tartıştı. Park ettikleri araçlarından inen taraflar kavga etti.

Hastaneye kaldırıldı ama…

Ardından aracından ruhsatlı tabancasını alan C.D., karşı tarafa ateş açarken eşi K.D. engel olmaya çalıştı. Bu sırada kurşunlardan biri eşi K.D.’nin göğsüne isabet etti. Yaralı kadın ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazara eşi tarafından vurulan K.D., doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Şüpheli C.D. ise ruhsatlı tabancasıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Toplam 36 milyon silah…

Çete savaşlarının mahalle baskınlarına vardığı Türkiye’de bireysel silahlanma tehlikeli boyutlara ulaştı. Uzmanlar 32 milyon ruhsatsız, 4 milyon da ruhsatlı silah bulunduğunu belirtti. Cumhuriyet’in haberine göre Psikiyatr Ayhan Akcan, “Cinayetlerin yüzde 85’inde silah kullanılıyor” dedi. Suç uzmanı emekli polis İsa Altun ise İran, Irak ve Suriye’den kolaylıkla silah sokulabildiğine işaret etti.

Hülya'yı öldüren eşi, Almanya'da da cinayet işlemişHülya’yı öldüren eşi, Almanya’da da cinayet işlemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.