Trafikte hayat sudan ucuz: Yolcu açık kapıdan düştü öldü, şoför camdan fırladı

Her gün trafikte onlarca kişi, çok basit önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatını kaybediyor. Son dönemde basına yansıyan haberlerde 'kapının kapanmaması', 'farların yakılmaması', 'makas ata ata ilerlenmesi' gibi ihmaller öne çıkıyor.

Gündem 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Resmi açıklamalara göre Türkiye’de yalnızca geçen yıl 555 bin 668 trafik kazası meydana geldi. 2 bin 984 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 354 bin 323 kişi ise yaralandı. Bu kazaların çoğu, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen önlem alınmaması nedeniyle yaşandı.

Durum bu yıl da farklı değil. Örneğin dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinde 6 bin 530 kaza oldu. 75 kişi öldü.

Özellikle son dönemde basına yansıyan haberlerde ‘kapının kapanmaması’, ‘motosikletin farlarının yakılmaması’, ‘makas ata ata ilerlenmesi’ gibi ihmaller öne çıkıyor.

Açık kapıdan düşen kadın öldü

Adana’nın Sarıçam ilçesindeki olay Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kontrole giden altı çocuk annesi Hatice Sabahi’nin evine dönmek için özel halk otobüsüne binmesiyle meydana geldi.

Sürücünün direksiyon başında sigara içtiği otobüs kapısı açık şekilde ilerliyordu. Bu sırada Sabahi kartını göstermek için ayağa kalktı. Manevra sırasında dengesini kaybeden Sabahi açık kapıdan düşüp kafasını asfalta çarptı.

Vedat K. olaydan sonra gözaltına alınsa da mahkeme adli kontrolle serbest bıraktı. Beyin kanaması geçirdiği, köprücük ve kürek kemiği ile göğüs kafesinde kırıklar olduğu tespit edilen Sabahi dört gün süren müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yeniden gözaltına alınan Vedat K. ifadesinde “Hızım ancak 20-30 kilometreydi. Yeni hareket ettiğim için kapıyı kapama fırsatım olmadı. Kazada tek kusurum kapının açık olması. Hemen durup 112’yi aradım” dedi.

Sabahi’nin naaşı İsmailliye Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Motosiklet sürücüsü farları yakmamıştı’

Niğde-Kayseri yolundaki kazada ise Zekeriya Ünalan’ın kullandığı hafif ticari araç iddiaya göre farlarını yakmayan plakasız motosiklete çarptı. Motosiklette arkada oturan Hasan Yılmaz yaşamını yitirdi. Motorsiklet sürücüsü Tahsin Yılmaz, Zekeriya Ünalan ve ailesi hastaneye kaldırıldı.

Kamyonet takla attı, şoför camdan fırladı

İstanbul’un Silivri ilçesindeki kaza bir otomobilin makas ata ata ilerlemesiyle meydana geldi.

Sürücü direksiyon hakimiyetini kaybederek önündeki kamyonete çarptı. Kazanın etkisiyle savrulan kamyonet takla atarken şoför camdan fırladı. Ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi.

Araç camlarına yumurta atıyorlar

Mersin – Adana Otoyolu’nu kullanılan bazı sürücüler ‘çetelerden’ şikayetçi.

Bazı kişilerin araçların önüne atlayarak veya camlara yumurta atarak yolcuları gasp ettiği belirtiliyor. Konu sosyal medyada yoğun tepkilere neden olunca Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama geldi:

“Mersin’de sürücüler geceleri yolda karşılarına çıkan insanlardan şikayetçi. Sürücüler bunun hırsızlık için bir kumpas olduğunu düşünüyor’ ifadeleriyle yapılan gönderinin altına çeşitli hesaplardan paylaşım yapıldığı görülmüştür.

Konuyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olarak yapılan araştırmalarda; paylaşılan fotoğraf ve videolardaki camlı üst geçidin otoban üzeri Adana girişi olduğu, ‘cono’ olarak tabir edilen şahısların Tarsus-Adana arası otoban üzerine çıkarak eylemi gerçekleştirdikleri, şahısların Akgedik Mahallesi olarak bilinen Tarsus jandarma bölgesinde ikamet ettiği, ayrıca ilimiz genelinde son bir yıldır herhangi bir müracaatın olmadığı anlaşılmıştır.

Mersin-Adana otoban yolunda sık sık dron destekli asayiş uygulama ve denetlemeleri yapılmakta olup, denetimlerimiz 24 saat esasına göre devam etmektedir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.