TSK’da skandal video: Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada adı anıldı

Türkiye'de adı mafya hesaplaşmalarına karışan İlmettin Aytekin (Tekin Kartal) cumartesi günü İspanya'nın Barcelona şehrinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Aytekin için bir komando birliğinde geçmişte video çekildiği ortaya çıktı.

Gündem 6 Mayıs 2024

İstanbul Şişli’de iki grup arasındaki mafya hesaplaşmasına adı karışan ve Tekin Kartal adıyla tanınan İlmettin Aytekin cumartesi günü İspanya’nın Barcelona şehrinde uğradığı saldırıda öldürüldü. Tekin Kartal’ın adı üç yıl önce başka bir silahlı hesaplaşma olayıyla gündeme gelmişti.

Şişli’de iki grup arasında 11 Haziran 2021’de çıkan silahlı çatışmada başına kurşun isabet eden Okan Karaten hayatını kaybetmişti. Karaten o gün sokaktaki çatışmanın ortasında kalmış, kızını korumak isterken başından vurulmuştu.

Çatışmanın nedeni olay yerinin birkaç sokak uzağındaki boş alanın sahiplenilmesiyle ilgili anlaşmazlıktı. Nupelda isimli otelin işletmesini alan İlmettin Aytekin (Tekin Kartal) ve Deniz Sarihan otele bitişik alanı otopark olarak kullanmak istiyordu.

Cinayetten saatler önce o boş arsanın beşte bir oranında sahibi olan Ap-Ay isimli emlakçıya gelmişlerdi. Emlakçı Ahmet Aydemir’e arsayı kiralamak istediklerini söylediler. Ancak burası uzun zamandır Ahmet Aydemir ile Tekin Kartal grubu arasında husumet konusuydu ve tartışma küfürleşmeye dönüştü. Ahmet Aydemir burayı vermek istemiyordu, tehditler havada uçuştu. Otel sahipleri dışarı çıktığında Ahmet Aydemir’in oğlu elinde tüfekle onların uzaklaşmasını izliyordu.

Otelin gayri resmi ortağı Deniz Sarihan ve yanına aldığı dört kişi bir saat sonra panelvan araç ve motosikletle emlakçının olduğu sokağa geldi. Ahmet Aydemir, oğlu ve çalışanları emlakçıdan çıktığı sırada onları kurşun yağmuruna tuttular. Uzi silahla ateş açan Yunus Aksak kızını korumak isteyen Okan Karaten’i başından vurarak öldürdü. Cinayetten beş ay sonra 15 Kasım 2021’de açılan davada çete suçlaması yoktu. İlmettin Aytekin sanık değildi. Okan Karaten’in eşi ve avukatı duruma tepki göstermişti.

‘Savcı ismini iddianameden çıkardı’

İlmettin Aytekin’in ölümünün ardından 10Haber’e konuşan Okan Karaten’in eşi Elanur Karaten savcının bu ismi dosyadan çıkardığını iddia ederek şunları söyledi:

“Eşimin öldürüldüğü olayda İlmettin Aytekin’in adamları çatışmıştı. Savcı bütün evraklara şüpheli olarak ismini yazmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkardı. Ancak sonra adı iddianameden çıkarıldı, sanık olarak yer almadı dosyada. O dönem ‘Tekin’ adını kullandığını duymuştum. Savcı ile görüşüp o dönemde bu saldırının çete işi olduğunu ve İlmettin Aytekin’in de çetenin lideri olduğunu anlatmıştım. Ancak savcı öyleyse dava sürecinde çıkar demişti. Bu ismin korunduğunu düşünüyorum. Olay çıkan sokakta satın aldıkları otelin başına geçti zaten. Benim dava ile uğraşmamam gerektiği mesajını uzaktan uzağa hep verdiler. Bugün ise İspanya’da öldürüldüğünü duydum.”

Barcelona’da infaz

Şişli’deki iki grup arasındaki mafya hesaplaşmasına adı karışan Tekin Kartal cumartesi İspanya’nın Barcelona şehrinde uğradığı saldırı saldırı sonucu öldürüldü. Kartal’ın başına iki el ateş edildi. İspanya basınındaki iddialara göre saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Tekin Kartal’ı bir mafya grubunun hedef aldığı öne sürülüyor.

Askerin çektiği videoyu hesabına yüklemiş

Türkiye’de adı mafya hesaplaşmalarına karışan Tekin Kartal için bir askeri birlikte onun için video çekilmiş. Barcelona’da öldürülen Tekin Kartal kendi Youtube hesabına bu videoyu yüklemiş. Tekin Kartal’ın ardından herkes onunla özleşen “Yaşamak direnmektir” sözleriyle onu andı. Kartal’ın Youtube hesabının adı da “Yaşamak direnmektir.”

Öldürülen Tekin Kartal’ın “Yaşamak Direnmektir” adlı youtube hesabı

Videoda askerlere “Yaşamak direnmektir Tekin Kartal” sözleriyle komut saydırıldı. Videodaki askerleri sorduğumuz uzmanlar emir veren kişinin mavi beresinden dolayı askerlerin “komando” olduğunu söyledi.

Fatih Bucak’tan mesaj

Tekin Kartal’ın ölümünün ardından Bucak aşiretine mensup isimlerden Fatih Bucak taziye mesajı yayınladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Fatih Bucak “Biz dostları ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

A'dan Z'ye Sinan Ateş iddianamesi: Polisler, MİT'ten atılan sanık ve çelişkili ifadeler...A’dan Z’ye Sinan Ateş iddianamesi: Polisler, MİT’ten atılan sanık ve çelişkili ifadeler…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.