Türk Escobar’a operasyon: 42 kişi gözaltına alındı

Dokuz şehirde 'Türk Escobar' olarak bilinen Ürfi Çetinkaya’nın uyuşturucu çetesine düzenlenen operasyon 42 kişi gözaltına alındı. Ali Yerlikaya çetenin ele geçirilen 37 ton uyuşturucudan sorumlu olduğunu açıkladı.

Gündem 20 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul merkezli dokuz ilde ‘Türk Escobar’ı lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın yönettiği silahlı organize suç örgütüne Kafes-44 operasyonları düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile ABD tarafından İnterpol Kırmızı Bülteniyle aranan H.Y.N.’nın içinde olduğu 42 şüpheli yakalandı.

Moritanya’dan Yunanistan’a uyuşturucu işi 

Operasyon hakkında sosyal medya hesabından bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda MASAK ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir’de operasyon düzenlendiğini belirtti.

Yerlikaya “uluslararası boyutta ‘Uyuşturucu Madde Ticareti’, ‘Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklamak’ suçlarına yönelik ‘Ulusal ve Uluslararası alanda Uyuşturucu Madde Ticareti’ başta olmak üzere organize suç örgütü içerisinde kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle halen cezaevinde olan, silahlı organize suç örgütü elebaşılığını Ürfi Çetinkaya’nın yaptığı ve elebaşı Ürfi Çetinkaya ile yaklaşık 25 yıldır birlikte hareket eden ve halen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanlığı görevini yürüten oğlu Rüstem Çetinkaya’nın da içerisinde bulunduğu” suç örgütüne operasyon yapıldığını duyurdu.

İki yıl sürdü, 11 ülkeyle iş birliği yapıldı 

Ürfi Çetinkaya örgütünün Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan ülkelerinde ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye’de ele geçen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları, etrafındaki şahıslarla beraber kendilerine ait gemi ve bazı ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları, elde ettikleri gelirleri havale yöntemiyle, zulalı araçlarla ve kuryelerle kayıt dışı olarak ülkemize getirip; eşi, çocukları ve yakın akrabaları ile beraber yakınında olan şahıslar üzerinden kurup yönettikleri döviz büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi.

MASAK, Gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ile koordinasyon içinde yaklaşık iki yıl süren çalışmalarla süreç içinde Almanya, Arnavutluk, Avusturya, BAE, Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Pakistan ve Yunanistan olmak üzere 11 ülke ile işbirliği yapıldığını ortaya çıkardı.

Operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve çok miktarda Döviz ve Türk Lirasına elkondu.

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya: İşsizim, gelirim yok, engelliyim salıverinUyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya: İşsizim, gelirim yok, engelliyim salıverin

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.