58. havalimanı Çukurova’da açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağını duyurdu. 8 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı Türkiye'nin 58. havalimanı olacak.

Ekonomi 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Çukurova Uluslararası Havalimanı. / Fotoğraf: AA

Türkiye gökyüzüne açılan 58. kapısını Çukurova’da açmaya hazırlanıyor. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete girecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı bölgenin sembolü haline gelmesi beklenen dev bir ulaşım projesi olarak öne çıkıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu açılış öncesinde havalimanının sadece Adana ve Mersin’e değil, Osmaniye ve Niğde gibi çevre illerde yaşayan beş milyonu aşkın nüfusa da hizmet vereceğini vurguladı.

Yeni havalimanı yılda 8 milyon yolcu kapasitesi ve 110 bin metrekarelik terminal alanıyla bölgenin havayolu ihtiyacını karşılayacak.

Uraloğlu havalimanının mimarisine de dikkat çekti. Çukurova’nın narenciyesinden esinlenerek turuncu renkte tasarlanan hava kontrol kulesi ve pamuk motifleriyle süslenen terminal binasının bölgenin tarım ve kültürel mirasını modern teknolojiyle buluşturacağını söyledi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı geniş gövdeli uçakların rahatça inip kalkabileceği 3 bin 500 metre uzunluğundaki pistiyle de dikkat çekiyor. Bu proje bölge ve ülke genelinde yaklaşık üç bin kişiye istihdam sağlayacak.

Son yıllarda Türkiye’nin ulaşım alanındaki yatırımlarının devamı olan bu proje 2023 yılı itibariyle 214 milyonu aşan hava yolu yolcu sayısına önemli bir katkı yapacak. Bakan Uraloğlu bu sayının yıl sonunda 230 milyonu geçmesini beklediklerini söyledi.

Futbol ve olimpiyat turist sayısını düşürünce umutlar bahara kaldı: Eylülde gelFutbol ve olimpiyat turist sayısını düşürünce umutlar bahara kaldı: Eylülde gel

İstanbul ve Antalya havalimanları yolcu rekorları kırdıİstanbul ve Antalya havalimanları yolcu rekorları kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.