İkinci Şenyaşar vakası: Hastaneyi bastı, hasmını hasta yatağındayken öldürdü

Hastanede tedavi gören Emrah İmamoğlu eski bir husumet nedeniyle Efe A. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Zanlı olaydan sonra kısa sürede yakalanarak tutuklandı. Cinayet akıllara Şanlıurfa'da Şenyaşar ailesinin yaşadıklarını getirdi.

Gündem 7 Ekim 2024
Emrah İmamoğlu'nu hastanede katleden saldırgan Efe A. / Fotoğraf: AA

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşanan kanlı olay Türkiye’de şiddetin sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi. Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi’nde tedavi gören Emrah İmamoğlu aralarındaki eski bir husumet nedeniyle Efe A. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

37 yaşındaki İmamoğlu hastanedeki odasında dinlenirken beklenmedik bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Olay sırasında 22 yaşındaki saldırgan Efe A. hastanenin yoğunluğundan faydalanarak silahını ateşledi ve İmamoğlu’nu ağır şekilde yaraladı.

Hastane odasında infaz

Saldırının ardından hastanede panik yaşandı, sağlık görevlilerinin duruma hızla müdahale etmesi İmamoğlu’nun hayatını kurtarmaya yetmedi. İlk müdahale Edremit Devlet Hastanesi’nde yapılmıştı, yaralanmanın ciddiyeti nedeniyle Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne sevk edilen İmamoğlu tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Saldırgan tutuklandı

Olayın ardından güvenlik güçleri hastanenin güvenlik kameralarını inceleyerek Efe A.’nın izini sürdü. Kısa sürede yakalanan zanlı gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Şenyaşar ailesinin yaşadığını hatırlattı

Bu cinayet akıllara Şenyaşar Ailesi’nin yaşadığı dramı getirdi. Olayı hatırlayalım:

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. AK Partili Yıldız’ın yakınları Şenyaşar ailesine kaldırıldıkları hastanede de saldırmış ve o günkü olaylarda Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı.

Hastanede yaşanan linç ve ölümler esnasında dönemin Urfa Valisi Abdullah Erin, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hastane bahçesindeydi. Olaydan sonrası Fadıl Şenyaşar tutuklanmıştı.

Cezaevinden 'izinli' çıkmıştı: Motosikletli saldırgan tarafından öldürüldüCezaevinden ‘izinli’ çıkmıştı: Motosikletli saldırgan tarafından öldürüldü

Türkiye ayakta ama kadına yönelik erkek şiddeti devam ediyorTürkiye ayakta ama kadına yönelik erkek şiddeti devam ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.