‘Sana ölüm büyüsü yapmışlar’ deyip beş milyon euro dolandırdı; Türkiye’de aranıyor

Almanya'da bir kadını "Eşinin ailesi sana ölüm büyüsü yapmış" diyerek beş milyon euro dolandıran Serkan Ö.'nün Türkiye'ye kaçtığı ileri sürüldü.

Gündem 30 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Almanya’da günün konusu haline gelen olay Münih kentinde meydana geldi. İnşaat ve otomobil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin yöneticilerinden 55 yaşındaki N.B. bir yakını aracılığıyla kendisini kahin olarak tanıtan Serkan ve eşi Süreyya Ö. ile tanıştı.

Sabah gazetesinden Umut Erkan Demircan’ın haberine göre rüyalarında geleceği gördüğünü ileri süren Serkan Ö., N.B.’nin su, el ve kahve falına bakarak aile içi olayları yorumlamaya başladı. N.B. “Eşinin ailesi sana ölüm büyüsü yapmış” denince bir süre sonra ‘cin çıkarma seanslarına’ girmeye başladı.

Tüm aile bilgilerini öğrenmiş

İddiaya göre seanslarda N.B.’ye ilaçlı su veren Serkan Ö. kadının kendinden geçmesini fırsat bilip tüm aile içi mahrem bilgileri anlatmasını istedi.

Öğrendiği bilgileri diğer seanslarda ‘kahin’ gibi aktaran Serkan Ö. kısa sürede güven kazandı.

Kadına yeni bir telefon veren ve tüm iletişimi bunun üstünden sağlamasını isteyen Serkan Ö. iddiaya göre “Artık sana iyilik de kötülük de benden” diyerek genç kadını ölümle tehdit etti, sürekli para istedi.

N.B. altı yıl boyunca şirket ve kişisel hesaplarından dolandırıcıya beş milyon euro’ya yakın para aktardı.

‘Suları içmedi, yaşadıklarını ailesine anlattı’

Geçen yıl Serkan Ö.’nün yaptığı ‘büyülerle’ kendisini ve ailesini istese öldürebileceğini söylemesinden ürken N. B. seanslarda verilen ilaçlı suları içmemeye başladı. Kendisini daha iyi hissettiğini görünce yaşadıklarını ailesine anlattı.

Duruşmaya katılmadı

Aile olayla ilgili hemen polise başvurdu. Serkan Ö. ve eşi Süreyya Ö.’nün daha önce dolandırıcılık suçlamasıyla 62 kez şikayet edildiği ortaya çıktı.

Yedi yıl hapis cezası verilmesine karşın duruşmanın ikinci gününe katılmayan Serkan Ö.’nün eşi ile birlikte Türkiye’ye kaçtığı ileri sürüldü. Serkan Ö. ve eşi hakkında Avrupa’da yakalama kararı çıkartıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.