Üç çocuğunu anneleri şikayetçi oldu diye öldürmüş: Ne yaptığımı yengem arayınca anladım

Bursa'da üç çocuğunu öldüren Murat Kılıç, savcılıktaki ifadesinde ayrıldığı eşi kendisini şikayet ettikten sonra öldürdüğünü söyledi. Cinayet işlediğini yengesi kendisini aradıktan sonra fark ettiğini söyleyen katil baba, tutuksuz yargılanmak istedi.

Gündem 2 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Murat Kılıç.

Bursa’nın Nilüfere ilçesindeki Çamlıca Mahallesi Bağlar sokakta bulunan dört katlı bir apartmanın bodrum katında Murat Kılıç yaşıyordu. 39 yaşındaki adam eşiyle bir yıl önce ayrılmıştı ve üç çocuğuyla beraber kalıyordu. Çocukları kimi zaman annesine bırakıyordu ama dün evde birliktelerdi ve yemek yiyorlardı.

İddiaya göre; Murat Kılıç önce 11 yaşındaki Zeynep ve altı yaşındaki Aslı’yı kesici aletle öldürdü. Ardından üç yaşındaki oğlu Muhammet Ali Kılıç’ı ise boğarak öldürdü. Kılıç daha sonra polise teslim olarak “Ben, üç yavrumu öldürdüm. Kendi canıma kıymak istedim Başaramadım. Bilginiz olsun” dedi. Yapılan otopside, Murat Kılıç’ın kızlarının vücudunda yaklaşık 20 bıçak yarası tespit edildi. Çocukların cenazeleri, babalarından ayrı yaşayan anneleri Gülay Kılıç’ın yaşadığı Erzurum’un Karayazı ilçesinde toprağa verildi.

Gözaltına alınan Murat Kılıç ifadesinde eşiyle ayrıldıktan sonra bir süre yalnız yaşadığını ama bir ay önce Erzurum’a gidip çocuklarını alıp Bursa’ya geldiğini anlattı. Bazı günler çocuklarını annesine teslim ettiğini, salı günü de yine çocuklarını annesine bıraktığını anlatan katil baba “Çarşamba günü aldım. Evimizde, simit, poğaça alarak kahvaltı yapıyorduk. Masanın üzerinde duran bıçağı görünce içime bir şeyler oldu. Sonra, kızlarımı rastgele bıçaklayarak öldürdüm. Oğlumu ise boğdum. Kendime zarar verecektim. Bunu başaramadım. Sonra, polise giderek teslim olmaya karar verdim. Öyle de yaptım” dedi.

Murat Kılıç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kılıç, çıkarıldığı Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kılıç, nöbetçi mahkemede verdiği ifadede olay günü babasının evinde kaldığını belirtti ve “Sabah, işe gitmek üzere uyandım. Sigara almak için markete gittim. Bu sırada eşimin, çocuklarımı yanından zorla alıp getirdiğime ilişkin şikayeti üzerine güvenlik güçlerinden hakkımda tedbir kararı çıktığını öğrendim. Kafam attı, işe gitmemeye karar verdim. Olay yerine gittim. Çok fazla hatırlamıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Ne olduğunu yengem beni telefon ile aradığında fark ettim. Bir anda üzerime baktığımda her tarafın kan olduğunu gördüm. Bu sırada yaralandığımı düşündüm. Ne yaptığımı o anda anladım. Evde üzerimi değiştirip dışarı çıktığımı, kağıtlara yazılar yazdığımı hatırlıyorum. Üç kez canıma kıymak istedim, başaramadım. Çok pişmanım. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim” diye konuştu.

Üç çocuğunu öldüren baba: Bıçağı görünce içime bir şeyler oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.