Van’da bir şehit; Irak’ta yeni hava harekâtı

Van’da teröristlerin yola tuzakladığı mayın nedeniyle ağır yaralanan sözleşmeli er Samet Bektaş, dün şehit oldu. MSB ise dün Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’a yeni bir hava harekatı düzenleyip teröristlerin de bulunduğu 15 hedefi vurduğunu duyurdu.

Gündem 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

MSB, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’a yönelik hava harekatında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 15 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak’ın kuzeyine hava harekatı yapıldığını duyurdu. Bakanlık, “İnlerini yerle bir etmeye devam” notuyla yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘Çok sayıda terörist imha edildi’

“PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde bulunan terörist hedeflerine 4 Kasım 2023 saat 19.30’da hava harekâtı icra edilmiş, icra edilen hava harekâtıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 15 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.”

Şehit ailesinin evine ateş düştü

Öte yandan dün Van’dan acı bir haber geldi.

Van’da bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak etmesiyle yaralanan ve tedavi altına alındığı hastanede şehit olan Ulaştırma Sözleşmeli Er Samet Bektaş’ın Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki ailesine şehadet haberi verildi.

Ağıtların yükseldiği şehit evinin her yanına Türk bayrakları asıldı.

Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman, askeri yetkililer ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, 22 yaşındaki Bektaş’ın şehadet haberini Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden annesi Sultan Bektaş’a ulaştırdı.

Şehidin baba evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Suriye’nin kuzeyine hava harekatı: PKK’nın kullandığı petrol tesisi vurulduSuriye’nin kuzeyine hava harekatı: PKK’nın kullandığı petrol tesisi vuruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.