Vişne ve kiraz toplamaya giden işçilerin minibüsü devrildi: 7 ölü, 14 yaralı

Afyonkarahisar'da yaşanan trafik kazasında tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi. Kazada yedi kişi hayatını kaybederken, ikisi ağır 14 kişi yaralandı.

Gündem 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu biri çocuk yedi kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Tarım işçilerini taşıyan minibüsü 19 yaşındaki B.K kullanıyordu.  Minibüs, Afyonkarahisar-Konya karayolu Pınarkaya köyü yakınlarında şarampole devrildi.

Kazada, minibüsteki S.A (15), Ü.C.A (19), G.B (60), M.C (65), N.T (63) ve H.K (51) olay yerinde, P. B (60) ise kaldırıldığı Bolvadin Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Sürücü ile araçtaki 13 kişi yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ambulanslarla Afyonkarahisar ve Konya’daki hastanelere kaldırılan yaralıların ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazanın yaşandığı bölgeye giden vatandaşlar yaralıları minibüsün içinden çıkardı.

Olay yerinde Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel ve Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı, incelemede bulundu. Ekiplerin incelemesinin ardından cenazeler otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

'4 yıl üniversite okudum ama tarlalarda çalışıyorum çünkü işler torpille yürüyor'‘4 yıl üniversite okudum ama tarlalarda çalışıyorum çünkü işler torpille yürüyor’

Ölenlerin hepsi bölgenin insanı

Kazayı görüp müdahale eden Turgut Öztürk, tarlada çalıştığını şarampole devrilen minibüsün sesini duyunca olay yerine geldiklerini söyledi. Minibüsten önce yaralıları çıkarttıklarını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

“Cenazeler alt taraftaydı. Çıkarabildiklerimizi çıkarttık, sonra da jandarmaya haber verdik. Minibüstekilerin durumu çok kötüydü, perişandı. Yaralı da çoktu. Ölenler hepsi bölgenin insanı, vişne ve kiraz toplayan tarım işçileri. Hayatını kaybedenlere Allah, rahmet eylesin.”

Vali yaralıları ziyaret etti

Afyonkarahisar Valiliği de sosyal medya hesabından trafik kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sultandağı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve Çay ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin soruşturması devam etmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı da Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi’ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti.

TIR önce otomobile çarptı sonra işçi servisinin üzerine devrildi!TIR önce otomobile çarptı sonra işçi servisinin üzerine devrildi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.