Yabancı çete liderinin kardeşi de İstanbul’da yakalandı

Hollanda'da en çok aranan çete liderlerinden olan Jos Leijdekkers'in erkek kardeşi Wilhelmus Adrianus Leijdekkers İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gündem 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Hollandalı çete lideri İstanbul'da yakalandı.

Hollandalı firari suçlu Jos Leijdekkers’in erkek kardeşi Wilhelmus Adrianus Leijdekkers’in İstanbul’da olduğu tespit edildi. İstanbul emniyeti adresini tespit ettikleri şüpheliye operasyon düzenledi. Operasyonda 31 yaşındaki Wilhelmus Adrianus Leijdekkers, yakalanarak gözaltına alındı. Leijdekkers’ın çetenin uyuşturucudan elde ettiği paraları akladığı ve bir süredir Türkiye’de yaşadığı öğrenildi. Uluslararası kokain ticaretinin önemli isimlerinden kabul edilen ‘Bolle (tombul) Jos’ ve ‘El Presidente’ lakaplarıyla da tanınan Leijdekkers 2022 yılının mayıs ayından beri Hollanda polisinin arama listesindeyken aynı zamanda AB’nin en çok aranan suçlular listesinde de başı çekiyor. Jos Leijdekkers, Ekim 2019’da Amsterdam Zuidas’taki lüks dairesinden kaçırılan ve işkence edilerek öldürülen Naima Jillal’ın kaybolmasına karışmakla da suçlanıyor.

Haziran’da başladı

Jos Leijdekkers’in kurduğu çeteye haziran ayından bu yana çeşitli operasyonlar yapılıyor. İlk operasyon 13 Haziran’da yapıldı. İstanbul merkezli operasyonda Ankara, İzmir, Aydın ve Muğla illerinde Hollanda, Fransa ve Belçika tarafından İnterpol Kırmızı Bültenle aranan Hollanda uyruklu “Bello Jos” lakaplı Joseph Johannes Leijdekkers’in içerisinde bulunduğu suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 25 şüpheli yakalanmıştı.
Joseph Johannes Leijdekkers’ın sağ kolu ‘Kara Mamba’ lakaplı İsaac Bignan’ın da 13 Haziran’da Isparta’da yakalanarak tutuklanmış fakat 15 Eylül’de ‘yurt dışına çıkış yasağı’ tedbiriyle tahliye edilmişti. Şahsın tahliyesi sonrasında ev hapsini ihlal ederek kaçacağı bilgisine ulaşılması üzerine Büyükçekmece’de bulunduğu eve operasyon düzenlenmiş ve yakalanmıştı.
Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından özellikle İnterpol tarafından arama kararı olan baronlara dair operasyonlar hız kazandı. Yerlikaya göre geldikten sonra yakalanan baronların isimleri şöyle:
Muhuannad Aloqlah, Shaun Monaghan, Mohammed Zakir Mıah, Nenad Petrak, Duax Ngakuru, Hakan Ayık, Maximillian Rıvkın (Cem Cansu), Necmi Saki, Josef Konrad, Danıel Alexander Muller, Christijan Palic, Dritan Rexhepi.

 

Comanchero çetesinin lüks otomobilleri polis aracı olduComanchero çetesinin lüks otomobilleri polis aracı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.