Nereye böyle Yaren daha gala yapacaktık!

Bursa'da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile dostluğu film olan, martta 13'üncü kez Eskikaraağaç Leylek Köyü'ne gelen Yaren leylek göç yoluna çıktı.

Çevre 28 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Yaren leylek ile Bursalı balıkçı Adem Yılmaz’ın hikayesi doğanın dostluğunu ve sadakatini gösteren etkileyici bir öykü. Yıllar önce Uluabat Gölü’nde balıkçılık yapan Adem Yılmaz sonradan Yaren adını verdiği leylek ile karşılaştı. Küçük sandaldan büyük bir dostluk doğdu. Bu dostluk o baharla sınırlı kalmadı. Yaren leylek 13 bahar daha Adem Yılmaz’ı yalnız bırakmadı. En son 1 Mart’ta yeniden balıkçıyı buldu.

Şimdi yine göç, yani ayrılık vakti.

Bu hikayeyi fotoğraflayıp uluslararası üne kavuşturan Alper Tüydeş haberi şöyle duyurdu: “Gelişini her yıl milyonların takip ettiği Yaren Leylek eşi Nazlı ile birlikte dün göç yolculuğuna çıktı. Adem Amca da bugün ayrılışlarını haber verdi. Sahipsiz kalan yuvaya kumrular, sığırcıklar, kargalar dadandı bile. Bir çırpıda uçsunlar, kolayca gitsinler, yine gelsinler.”

Dostluğun filmi geliyor

Yaren leylekten bir süreliğine ayrılmamıza üzülenler için ise güzel bir haber var. Bu dostluğun hikayesi film oldu. Senaryosunu Arzu Yurtseven’in yazdığı, yönetmenliğini Onur Uzun’un üstlendiği, proje tasarımı Hande Alpaslan’a ait ‘Yaren Leylek’ 4 Ekim’de vizyona girecek.

Kadrosunda Buğra Gülsoy, Seçkin Özdemir, Hande Doğandemir, Azra Aksu, Emir Ali Doğrul, Atahan Çatalbaş, Meral Çetinkaya, Tarık Papuçcuoğlu, Murat Kılıç, Cenk Gürpınar, Işınsu Zırh ve Ayfer Tokatlı’nın yer aldığı filmden bir de fragman paylaşıldı. Aile, dostluk ve hayvan sevgisi üstüne kurulu hikaye annesi hamile olan ve henüz bir kardeşi olması fikrine hazır olmayan Adem’in annesi Arzu ve babası Hakan’la birlikte bir süreliğine babaannesinin evine gelip Leylek Yaren’le tanışmasını ve daha o an başlayan dostluklarını konu alıyor. Başlarına gelen bazı olaylar ekibi gizemli bir dünyanın da içine sürükleyecek.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.