Yargıtay üyeleri sandık başına gidiyor

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 24 Mart'ta dört yıllık görevi doluyor. Bu nedenle Yargıtay'ın 348 üyesi pazartesi günü sandık başına gidecek.

Gündem 24 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

AYM Başkanlığına; Yüksek Mahkeme Üyeleri Yıldız Seferinoğlu ve Yusuf Şevki Hakyemez ile Başkanvekili Kadir Özkaya aday oldu. Yıldız Seferinoğlu son anda adaylıktan çekildi. Kadir Özkaya 9 oyla AYM Başkanı seçilirken, Yusuf Şevki Hakyemez 6 oyda kaldı.

Şimdi Yargıtay üyeleri de sandığa gidecek. Çünkü Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020’de seçilen Mehmet Akarca’nın dört yıllık görev süresi yarın doluyor. Bu kapsamda, Yargıtay’ın 4 yıl boyunca görev yapacak başkanını belirlemek için 348 üye, 25 Mart Pazartesi günü sandığa gidecek.

Mehmet Akarca dahil Yargıtay üyelerinin her biri başkan adayı olabilecek. Adayların, seçilmek için 348 üyenin salt çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor. Hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde seçimlere devam edilecek. Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamaması halinde yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla seçimler tekrarlanacak. Bu seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekecek.

Yargıtay Başkanı Akarca ile terör davalarının temyiz incelemesini yapmakla görevli Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk’ün adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

Zühtü Arslan, Erdoğan'ın yüzüne konuştu: AYM kararına uymak zorunludurZühtü Arslan, Erdoğan’ın yüzüne konuştu: AYM kararına uymak zorunludur

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.