‘Yaşasın şeriat’ sloganına Baro Başkanı Saraç’tan tepki: Avukatı engelleyen başsavcılık buna göz yumdu

Adliyede “Yaşasın şeriat” sloganları atılmasına tepki gösteren İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç “Avukatların dahi adliyeye girmesini engelleyen başsavcılığın da anayasal düzeni hedef alan bu davranışlara göz yummasını esefle karşılıyoruz” dedi.

Gündem 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

10 Kasım’da cuma namazında Atatürk için dua edilmesine tepki göstererek “Allah kafirleri, müşrikleri kahretsin. Bizleri bu kefirlerden beri etsin” diyen Ahmet Bostancı tahliye edildi. Bostancı’nın tahliyesinin ardından adliyede “Yaşasın şeriat” sloganları atıldı.

10 Kasım’da İstanbul Gayrettepe’de Hacı Nimet Özden Camii’nde cuma namazı sırasında imamın Atatürk hakkında dua etmesine tepki göstererek camiden ayrılan ve sosyal medyada yayınladığı videoda “Bunların arkasında namaz kılınmaz. Allah kafirleri, müşrikleri kahretsin. Bizleri bu kefirlerden beri etsin” diyen Bostancı sosyal medyada geçmişte de paylaştığı hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle tutuklanmıştı.

Bostancı dün Kartal’da İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki duruşmada tahliye edildi. Tahliyenin ardından adliyede “Yaşasın şeriat” sloganları atıldı.

‘Anayasal düzeni hedef alan davranış’

Adliyede “Yaşasın şeriat” sloganı atılmasına tepki gösteren İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç 10Haber’e konuştu.

Başsavcılığın avukatları engellerken bu gibi durumlara göz yummasını esefle karşıladığını söyleyen Filiz Saraç şöylededi:

“Ülkemiz laik sosyal hukuk devletidir. Laik hukuk sistemi ile yargılama yapması asıl olan adliye binasının içinde şeriat gibi anayasal düzene aykırı seslerin yükselebilmesi ve bu cesareti bulunabilmesi düşündürücüdür.
Bireylerin ve sivil toplum kuruluşlarının anayasal hakları olan en basit protesto eylemlerinde ağır müdahalelerde bulunan güvenlik güçlerinin adliye içinde anayasal düzeni hedef alan bu eylemlere sessiz kalmasını anlamak ve kabul etmek mümkün değildir.
Aynı şekilde toplumu ilgilendiren pek çok davada avukatların dahi adliyeye girmesini engelleyen başsavcılığın anayasal düzeni hedef alan bu davranışlara göz yummasını da esefle karşılıyoruz.”

Anıtkabir'de şeriat provokasyonuna tutuklamaAnıtkabir’de şeriat provokasyonuna tutuklama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.