Yedi ilde IŞİD operasyonu: 23 gözaltı

Yedi ilde düzenlenen IŞİD operasyonunda 23 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca PKK'nın Almanya sorumlularından olduğu belirtilen Saim Çakmak'ın da 7 Nisan'da gözaltına alınıp tutuklandığı açıklandı.

Gündem 25 Nisan 2024
Temsili fotoğraf.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere yedi ilde IŞİD terör örgütüne operasyon düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlarda Hatay’da IŞİD içinde faaliyet yürüttüğünden şüphelenilen 10 kişi yakalandı.

Aynı suçlamayla Yalova’da beş, Konya’da bir, Yozgat’ta üç, Çanakkale’de bir, Sakarya’da iki, Tekirdağ’da bir kişi yakalandı.

Yerlikaya ayrıca “1 Haziran 2023-22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam 1422 operasyon düzenledik. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalandı. Bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında adli kontrol kararı verildi”dedi.

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT’in ortak çalışmasında PKK/KCK’nın Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı. Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Hakkında PKK/KCK terör örgütünün yurtdışı yapılanmasında faaliyet gösterdiği, yurtdışında düzenlenen eylem ve etkinliklere katıldığına dair fotoğraf ve bilgiler iletilen S.Ç. isimli şahıs 07 Nisan 2024 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından 09 Nisan 2024 tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir” dendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında da haklarında örgüt üyesi oldukları belirtilen ByLock kullanan ve ByLock içeriklerinde isimleri geçen, Bank Asya’da işlem yaptığı tespit edilen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir ve Aydın’da şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı, bir kişinin arandığı belirtildi.

 

Balıkesir ve Bursa'da organize suç örgütüne operasyon: Sekiz gözaltıBalıkesir ve Bursa’da organize suç örgütüne operasyon: Sekiz gözaltı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.