‘Yemeği beğenmedim, para ödemiyorum’ diyen kaymakama soruşturma

Artvin Yusufeli kaymakamlığına 2 ay önce atanan Hacı Kerim Meral, ilçedeki esnaf lokantasında yemek yedikten sonra bağırarak kasaya geldi, "Yemeği beğenmedim, para ödemiyorum" diyerek çıktı. Kaymakam hakkında soruşturma başlatıldı.

Gündem 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İki konuğuyla kebaptan sonra tatlı yiyen ardından çayını içen Kaymakam hesap ödemeden gitti.

Artvin Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral 6 Kasım Pazartesi günü iki misafiriyle ilçedeki bir restorana gitti. Aile salonunda oturan Meral siparişi almaya gelen garsona cağ kebabı istediğini söyledi.

Misafirleriyle birlikte kebap ve tatlı yiyen, ardından çay içtikten sonra kasaya doğru yönelen Kaymakam Meral, diğer müşterilerin yanında sesli bir şekilde ‘Yemeği beğenmedim, tatlıyı beğenmedim bu yüzden hesap ödemiyorum’ diyerek çıkıp gitti.

Kaymakam Hacı Kerim Meral görevine 5 Eylül’de başlamıştı. Fotoğraf: Kaymakamlık web sitesi.

Konuyla ilgili İHA’ya açıklama yapan işletme sahibi Ferhat Kodat ”Kaymakamımızın davranışı bizi üzmüştür. Hesabı ödemesin, canı sağolsun fakat müşterilerimizin yanında bizi rencide etmesi beni ve çalışan arkadaşlarımızı üzmüştür. Kasaya gelip bağırarak ‘Yemeği beğenmedim, tatlıyı beğenmedim bu yüzden hesap ödemiyorum’ deyip çıktı gitti. Biz de canı sağ olsun deyip kendilerine kolonya ikramında bulunduk” dedi.

Hakkında soruşturma başlatıldı

Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre Artvin Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada “Bugün medyada yer alan konu ile ilgili olarak Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dendi.

Yüreğir Kaymakamı deprem hırsızlığından tutuklandıYüreğir Kaymakamı deprem hırsızlığından tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.