Devlette işe alınacak 40 ‘Alevi-Bektaşi uzmanı’ aranıyor

Alevilerin tepkilerine karşın kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı 40 uzman için ilan verdi. Resmi Gazete'de de yayımlanan ilanda uzmanların başvuru için karşılaması gereken şartlar belli oldu.

Gündem 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bazı Alevilerin tepkisine karşın Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu. Bu yeni kurumun başkanlığına da 4 Şubat’ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Ali Arif Özzeybek atandı. Bazı Alevi derneklerinin “Bizi hem inkar etmekte hem de bir kültürel bir öğeye indirgeme çabası içine girmektedirler” diyerek tepki gösterdiği başkanlık şimdi 40 uzman işe almak içim duyuru yaptı.

Başkanlıkta görev alacak uzmanlar için getirilen şartlar Resmi Gazete’de de yayımlandı. Buna göre alınacak 40 kişi sınava tabi tutulacak ve sınava başvuru yapmaları için de Alevi-Bektaşilik alanında uzmanlaşmaları, araştırma çalışmalarında bulunmuş olmaları gerekecek.

İlana başvuracak kişilerin mezun olması gereken lisans bölümleri ise şöyle:

“Yükseköğretim kurumlarının 4 (dört) yıllık lisans düzeyinde eğitim veren Hukuk Fakültesi, fakültelerin Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, Aktüerya Bilimleri, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, Halkbilimi, Sanat Tarihi, Arkeoloji, Sosyoloji, Antropoloji, Psikoloji, Felsefe, Müzik, Müzikoloji, Müzik Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, Bilgi ve Belge Yönetimi, Tarih Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.”

Aleviler resmen Kültür Bakanlığı’na bağlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.