Ege’de yeni bilanço: Beş göçmen boğularak öldü, biri bebek üç göçmen kayıp

İzmir açıklarında batan lastik bottaki 5 kişi öldü, kaybolan 2 kişi ise aranıyor. Aynı zamanda Midilli Adası'na giren göçmenler buraya giderken bir bebeğin denize düştüğünü söyledi. Balıkesir'deki Türk ekipleri de arama çalışmalarına başladı.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ortadoğu’da bitmeyen savaşlar insanları göçe zorluyor. Yönünü Avrupa’ya çeviren ancak oturum izni alamayanlar ülkelerini terk ederken de yasadışı yollara başvuruyor. Bu yol ise çoğunlukla Ege Denizi’nde acıyla son buluyor. Önceki gün İzmir’in Çeşme ilçesinde Kleopatra Koyu’nda bir lastik bot battı ve yine içinde göçmenler vardı.

Kleopatra Koyu’nda lastik bot battı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre lastik botun battığını haber alan ekipler bölgeye gitti ve dördü denizde, biri karada olmak üzere beş kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Göçmenlerden beşi kendi imkanlarıyla karaya ulaşırken denizde kalan bir kişiyi ekipler kurtardı. Kurtulan göçmenler lastik bot batmadan önce 13 kişi olduklarını bildirince kaybolan iki kişi için de arama çalışması başlatıldı. Denizde ve karada helikopter desteğiyle süren arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Dalış Timi de katıldı.

Bottaki bebek denize düştü

Ege Denizi’nde bir başka can pazarı daha vardı ve çırpınanlar yine göçmenlerdi. Yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na ulaşan göçmenler burada yanlarındaki bir bebeğin denize düştüğünü söyledi. Yunanistan makamları da olayı Türk Sahil Güvenlik yetkililerine bildirdi ve bölgeye gönderilen TCSG 84 isimli Sahil Güvenlik gemisi ve KB-4510 botuyla bebek için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Şiddetli yağışa rağmen deniz, kara ve havadan yürütülen çalışmalarda şu ana kadar bebeğe veya ona ait olduğu sanılan bir bulguya rastlanmadı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Anlaşma tamam: İtalya göçmenleri Arnavutluk'a 'paslayacak'Anlaşma tamam: İtalya göçmenleri Arnavutluk’a ‘paslayacak’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.