Yenidoğan çetesinin tape kayıtları kan dondurdu: Çocuğu bugün yaşat da parayı kurtarayım

Yenidoğan çetesinin fezlekeye giren korkunç tape kayıtları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bir çete üyesi hemşire diğer üyeye “Sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Parayı alacağım, alem yaparız o parayı bir kurtarayım" demiş.

Gündem 17 Ekim 2024
Çete üyelerinin tapeleri kan dondurdu.

Bebek acil hastalarını anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamakla kalmayıp 12 bebeğin ölmesine neden olan yenidoğan çetesinin tape kayıtları ortaya çıkmaya devam ediyor. Buna göre para için bebekleri öldürmekten çekinmeyen hemşireler ailelerden para alıp o parayla aleme gitmek için de plan yapmış.

12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Fezlekede örgüt lideri F.S. ve İ.G. hakkında ayrı ayrı 273’er yıla kadar, diğer 45 şüpheli hakkında ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası talep edildi. 47 şüpheli hakkında toplam 1775 yıl hapis cezası isteniyor.

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en vicdansız çetesiTürkiye’nin gelmiş geçmiş en vicdansız çetesi

Hazırlanan fezlekede örgüt üyelerinin teknik takip sırasında kayıt altına alınan telefon konuşmalarına da yer verildi. Hemşire Hasan Basri G.’nin doktor Fırat S. ile olan konuşmasında yenidoğan bir bebeği usulsüz şekilde başka hastaneye sevk eden örgüt üyeleri bebeğin sevk edildiği hastanedeki hemşirenin hareketlerinden rahatsız olup iletişime geçince dinlemeye takıldı.

Hemşire Hasan Basri G.’yi arayan doktor Fırat S. “Dön dön, şoka girmiş ne yapacağını bilmiyor. Eli ayağı karışmış canlandırma da dedim. ….. Canlandırma yap bir sakin ol ya o çocuk altı kilo, biz dün erişkin yoğun bakım ihtiyacı bulamadığımız için oraya aldık” dedi.

Bir bebek için canlandırma talimatı alan şüpheli Hasan Basri G.’nin banka hesaplarındaki hareket de dikkat çekti. Hasan Basri G.’nin hesabına yedi ayda doktor Fırat S. ve Fırat S.’nin sahibi olduğu sağlık hizmetleri şirketinin hesabından 222 bin 880 lira yattığı fezlekeye yansıdı.

Hasan Basri G.’nin yenidoğan bebek için “Öldür” talimatı verdiği hemşire Mehtap S.’nin hesabına ise 31 bin 218 lira yatırıldı. Hasan Basri G. ve Mehtap S. ile irtibatlı çalışan başka bir özel hastanede bebek hemşiresi Cansu A.’nın ise 90 bin 500 lira aldığı ortaya çıktı.

Hemşireler arasında yapılan ve dinlemeye takılan başka bir konuşma da örgütün yeni anne baba olanları nasıl yanılttığını ortaya çıkardı. Hemşire Hasan Basri G.’nin başka bir hastanedeki meslektaşı Hakan Doğukan T.’yi aradığında yaptığı konuşmaysa, ölürse para alamayacakları için sağlığı iyi olmayan bir bebek için kurulan kirli planı gösterdi.

Hasta bir bebeğin ailesinden nasıl para alacaklarını düşünen hemşireler G. ve T. arasındaki konuşma tapelere şöyle yansıdı:

Hakan Doğukan T: Bu sevk olacak hastayla ilgili bir şey var mı?

Hasan Basri G: Gelecek haber ondan, bugün konuştum anasıyla babaannesiyle.

Hakan Doğukan T: Ödeme için mi? Sen hocayla kesinleştirdin mi, kesin mi yani.

Hasan Basri G: Kanka ben onu halledeceğim. Bugün bizim para yatsın, en azından kendi paramız yatsın, onu bir kurtaralım. Ondan sonra aileyle ameliyat için konuşacağım. Yüz elli bin fiyat çekeceğim. Uygun mudur?

Hakan Doğukan T: Tamam ama hasta çok dayanmaz haberin olsun, akciğerleri boydan boya kapanmış, sabah kötüleşmiş kaymış yine.

Hasan Basri G: Bak a… s…, dedim o çocuk ölecek, rüyamda gördüm dedim.

Hakan Doğukan T:  Satürasyonu ona kadar düşmüş yani çok dayanmaz, sevkini hızlıca yapmamız lazım, ölürse başımıza da sıkıntı olacak, bak bu çocuk kardiyak hasta, uğraşırız yani göndermemiz lazım.

Hasan Basri G : Doğukan sen çocuğu bugün yaşat, tamam mı? Ben ne yapacağım biliyor musun? Gidip babayla anayla görüşeceğim şimdi bugün parayı alacağım. Kanka bugün bir alem yaparız, o parayı bir kurtarayım.

Mustafa Kemal Zengin savcıyı tehdit eden görüntüleriyle gündeme geldi.

Tehdit değil bilgilendirmeymiş

Öte yandan çeteye yönelik soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Y.E’nin makam odasında tehdit edilmesiyle ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma da sürüyor.

Soruşturmada gözaltına alınan ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “örgüt kapsamında kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan hakimlikçe tutuklanan Mustafa Kemal Zengin’in ifadesine ulaşıldı. Zengin savcıyı tehdit ettiği görüntüleriyle gündem olmuştu.

Zengin ifadesinde dosyadaki tutuklu bir hemşirenin yakını Y.Ç’ye ait otoparka gittiğini, otopark sahibinin kendisine dosyadan bahsettiğini ve iyi bir ceza avukatı bulmasını istediğini anlattı. Bunun üzerine konuyu yine dosya kapsamında tutuklu olan bir avukat A.A’ya anlattığını, onun da “Bu kişiler savcıya zarar verebilir, ailesini araştırıyorlar, sokakta hatırı sayılır kişiler” dediğini iddia etti. Bunun üzerine avukattan savcıyı uyarmasını istediğini söyledi.

Zengin bu görüşmenin ardından avukat A.A. ile 1 Ekim’de Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E’yi ziyarete gittiklerini belirterek, “Benim oraya gitmekteki amacım, hastane soruşturması kapsamında tutuklanan T.T’nin akrabalarından duyduklarımı ve çevremden bu adamlar hakkında duyduklarımı savcı beye anlatmaktı. İçeride yaptığım görüşmede kesinlikle cumhuriyet savcısını tehdit etmedim. Görüşme zaten çok samimi bir ortamda gerçekleşti” diye konuştu.

Tutuklu T.T’nin tahliye edilmesi için dosya savcısı ve ailesi hakkında bilgiyi kendisinin toplamadığını savunan Zengin, şunları kaydetti:

“Bu bilgileri Y.Ç’den öğrendim. Ben de konunun ciddiyet taşıdığını fark edince savcı beyi bilgilendirme amaçlı görüşme yaptım. Kimseden talimat almadım. Bu konu hakkında kimseden maddi ve manevi talebim olmadı. Ayrıca kimsenin sözcülüğünü yapmadım. Olay tamamen iyi niyetimden kaynaklanmıştır. Cumhuriyet savcısıyla yaptığım görüşmedeki üslubum yanlıştır. Savcı beyi uyarmak istedim. Maksadımı aşan ifadeler kullanmışım. Niyetim kesinlikle tehdit etmek değildir. Çevrem ne kadar devletçi ve vatansever biri olduğumu bilir.”

Vicdansız çeteyle ilgili haberleri buradan okuyabilirsiniz:

Çetenin gündeme oturmasına sebep olan savcıyı tehdit haberi

Çetenin korkunç faaliyetlerini ve örgüt şemasını anlatan haberimiz

Yenidoğan çetesinin üyeleri arasındaki diyaloglar ve savcıyı tehdit soruşturmasıyla ilgili detayların yer aldığı haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.