Yeraltında açlık grevindeki madencilerin durumu kötüleşiyor

Eskişehir’de TMSF’ye devredilen maden ocağından haklarını alamayan işçilerin yeraltında başlattıkları açlık grevinin 3.gününde bir işçi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. İşçilerin genelinin durumu kötüleşiyor: Halsizlik ve ishal başladı…

Gündem 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Termik Santrali’ni işleten Yıldızlar Holding’e bağlı Doruk Madencilik’te çalışan işçilerin hak arama eylemleri sürüyor.

TMSF’den Yıldızlar Holding’e bağlı Doruk Madenciliğe devredilen şirkette çalışan maden işçileri maaş ve ödenmeyen alacakları için kendilerini ocağa kapatarak başlattıkları açlık grevinde dün 3.günü tamamladı. Madenciler daha önce oturma eylemi düzenlemiş ancak sonuç alamamıştı. Bunun üzerine Ankara’ya yürüyüş başlatmak istediklerinde ise Emniyet tarafından engellenmişlerdi.

Son çare olarak başlattıkları açlık grevi ise zorlu geçiyor.

‘Bugün çıkartılan beşinci arkadaşımız’

Cumhuriyet’in haberine göre; dün akşam üzeri grevde olan bir işçi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

İşçinin arkadaşları ve grevini sürdürmeye devam eden madenciler çektikleri videoda “Madencilerin sesi ne zaman duyulacak” diye isyan etti:  “Bugün çıkartılan beşinci arkadaşımız. Daha kaç arkadaşımız böyle çıkarılacak, madencinin sesi ne zaman duyulacak!”

Öte yandan açlık grevinde olan maden işçilerinin sağlık durumlarının giderek kötüleştiği, işçilerin genelinde halsizlik ve ishalin başladığı öğrenildi.

170 madenci, haklarını alabilmek için madende açlık grevine başladı170 madenci, haklarını alabilmek için madende açlık grevine başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.