Yine KYK, yine asansör ve yine isyan

Artık neredeyse ülkenin rutini haline geldi! Giresun’daki Gülpempe Hatun KYK yurdunda bir ay bakımda kaldığı öğrenilen asansör kullanıma alındığı gibi yere çakıldı.

Gündem 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar asansör kazaları, zehirlenmeler ve güvenlik açıklarıyla gündemden düşmüyor.

Bu kez adres Giresun’du. Gülpembe Hatun KYK yurdunda bir ay bakımda kalan ve dün tekrar faaliyete giren asansör düştü.

Gece yarısı meydana gelen bu kazada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenilirken yurtta kalan öğrenciler korku ve öfkeyle yurdun önünde toplandı.

Öğrenciler gece yarısı eyleme geçti

Slogan atan öğrenciler kısa bir açıklama yaparak “Her gün ölümle burun buruna geldiğimiz devlet tarafından sağlanan bu yurtların güvensizliğine isyan ediyoruz!” dedi. Öğrenciler “Onlarca arkadaşımızın tehlike içinde yaşamasına sessiz kalmayacağız!” diye konuştu.

Aydın’da 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın ölümüne neden olan arızalı asansörün ardından Kastamonu, Bartın, Sivas, Muş ve Rize başta olmak üzere birçok şehirde KYK’ya bağlı yurtlardaki arızalı asansörler düşmüştü.

KYK asansöründe ölüm iddianamesi: Dört kişiye 22,5 yıla kadar hapis istendiKYK asansöründe ölüm iddianamesi: Dört kişiye 22,5 yıla kadar hapis istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.