Yine KYK yurdu yine asansör: İki defa düştü

İstanbul'da bulunan Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansörün iki defa düştüğü iddia edildi. Barınamıyoruz Hareketi "Asansör önce 7. kattan 4. kata bir süre sonra -1. kata düştü" dedi.

Gündem 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Aydın’da KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda bir asansör 25 Ekim’de zemine çakıldı. Bu sırada asansörde olan 22 yaşındaki Zeren Ertaş öldü diğer öğrenciler sağ kurtuldu. Bunun ardından tüm yurtta öğrenciler yurtlarının önünde eylem yaptı Zeren’in ölümünü protesto etti ve kendi yaşadıkları sorunları da anlattı.

Öte yandan Vali Yakup Canbolat ilk açıklamasında 15 kişilik asansöre 16 kişi binildiğini söylemişti. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener ise 10Haber’e yaptığı açıklamada “15 kişi yerine 16 kişi bindi diye bir asansörün kayması diye bir şey olmaz. Güvenlik katsayılarına bakarak aşırı yük noktasında aşırı yük uyarısı devreye girer ve kapıyı açarak boşaltılmasını bekler. Kayma noktasında fren gibi güvenlik tertibatı devreye girer, sabit tutar asansörü” demişti.

Öğrencilerin sorunlarını sosyal medyada dile getiren Barınamıyoruz Hareketi, İstanbul’da bulunan Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansörün iki defa düştüğünü ve asansördeki öğrencilerin fenalaştığını aktardı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabının da etiketlenerek yapıldığı paylaşımda, şu çağrıda bulunuldu:

“Bir KYK’da daha asansör düştü! Cevizlibağ Atatürk KYK Yurdu’nda asansör önce 7. kattan 4. kata bir süre sonra -1. kata düştü. İçinde bulunan arkadaşlarımız fenalaştı. Yurt müdürlüğü ise ihmallerini gizlemeye çalışıyor. Sorunları kapatmayın, çözün.”

Aydın’da öğrenci yurdunda asansör faciası, bir kişi öldü… Yurt ayağa kalktı, kıl payı kurtulanlar anlattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.