Yine Sakaltutan yine kaza: 2 TIR alev aldı

Erzincan'ın Sakaltutan mevkiisinde çarpışan iki TIR alev aldı. Sürücüler olay yerinde yaşamını yitirirken yangını itfaiye ekipleri söndürdü. Bu geçit belli aralıklarla kazalar sayesinde gündeme geliyor. Öyle ki 2019 yılında Sakaltutan Geçidi’ne kaçış rampası yapılmıştı.

Gündem 11 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Erzincan'daki Sakaltutan Geçidi Cehennem Deresi'nde iki TIR çarpıştı.

Erzincan’da 31 yaşındaki D.Y., kullandığı, kimyasal yapıştırıcı spreyi yüklü TIR ile seyir halindeyken O.K. yönetimindeki ev eşyası yüklü TIR’la Refahiye-Erzincan kara yolunun Sakaltutan Geçidi Cehennem Deresi mevkisinde çarpıştı. Çarpışmanın ardından kimyasal yapıştırıcı ve ev eşyası yüklü iki araçta da yangın çıktı.

Çarpışan iki TIR da alev aldı.

Kazayı görenler, polis ekiplerine ihbarda bulundu ve olay yerine AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri TIR’lara müdahale etti ve yangın söndürüldü ancak iki aracın da sürücüsü olay yerinde yaşamını yitirdi.

Alev alan araçları itfaiye söndürdü ancak sürücüler yaşamını yitirdi.

Güvenlik nedeniyle kapatılan Refahiye-Erzincan kara yolu tek şeritten ulaşıma açıldı. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor. Öte yandan Sakaltutan mevkiisi sürekli kazalarla gündeme geliyor. Bundan 1 ay önce yani 6 Mayıs’ta da kamyonetle bir otomobil çarpışmış ve kaza 1 kişi ölürken 3 kişi de yaralanmıştı.

Sakaltutan’ın yurdun doğusunu İç Anadolu üzerinden batıya bağlayan ve lojistik taşımacılığında önemli güzergahlardan olmak gibi bir özelliği var. Bu nedenle bireysel yolculukların yanı sıra Sakaltutan’dan şirketlere ait büyük araçlar da sürekli geçiş yapıyor. Bu nedenle 2019 yılında Sakaltutan Geçidi’ne kaçış rampası yapılmıştı. Bu rampanın eğimli yolda fren arızası ve lastik patlaması gibi nedenlerle yaşanması muhtemel kazaların önüne geçmesi öngörülüyordu.

Sakaltutan Geçidi’ndeki kaçış rampası.

Yoldaki trafik uyarı levhaları ile bulunduğu alan sürücülere aktarılan, yaklaşık 465 metre uzunluğunda ve 6,3 metre genişliğinde olan kaçış rampasının zemini, mıcır ve kumla kaplanmıştı. Tehlike anında uyarı levhalarını görerek kara yolunun hemen bitişiğinde olan kaçış rampasına giren araçların lastikleri kum ve mıcırla kaplı zemine batarak, olası kazaların önüne geçmesi bekleniyordu. Kaçış rampasında kalan araçlar ise ekiplerce bu alandan güvenli şekilde çıkartılıyor.

Tır devrildi, hayvanlar yolda dağıldı, AK Parti Grup Başkanvekili kazada yaralandıTır devrildi, hayvanlar yolda dağıldı, AK Parti Grup Başkanvekili kazada yaralandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.