Yine yolcu otobüsü devrildi: Dört ölü

Malatya'da bir yolcu otobüsü yan devrildi, dört kişi öldü. Kocaeli'de ise 'dur' ihtarına uymayan araç kaza yaptı, içinden 14 göçmen çıktı. Ayrıca dört polis de kaza sırasında yaralandı.

Gündem 2 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde seyir halinde olan yolcu otobüsü kontrolden çıkıp devrildi. Otobüsün devrilmesinin nedeni ilk belirlemelere göre buzlanmaydı. Devrilen otobüse aynı yönde giden bir de kamyon çarptı ve yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi.

Jandarma yolda güvenlik önlemi aldı, itfaiye de otobüste sıkışan yolcuları kurtardı. Sağlık ekipleri dört kişinin öldüğünü belirledi. 31 kişi ise yaralandı, birinin durumu ağır.

Malatya Valiliği yolcu otobüsünün Kayseri’den Malatya’ya doğru seyir halinde olduğunu duyurdu ve kamyonun da PTT’ye ait olduğunu belirtti. Kazada Süleyman Savaş Evliyagil, Esma Donak, Gülizar Sarsılmaz ve Abuzer Ak’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralıların tedavisi sürüyor.

Katliam gibi kazada 10 kişi öldü: Bilime önem verilmediğinde fatura ağır oluyorKatliam gibi kazada 10 kişi öldü: Bilime önem verilmediğinde fatura ağır oluyor

Kaçan aracın içinden göçmenler çıktı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde sabaha karşı polis ekipleri devriyedeydi. TEM Otoyolu Körfez geçişi gişelerinin olduğu yerde İstanbul yönüne giden hafif ticari araçtan şüphelenen polisler arabayı durdurmak istedi. Ancak araç ‘dur’ ihtarına uymadı ve kovalamaca başladı. Şüpheli aracı bir süre kovalayan ekipler aracı durdurmak için hamle yaptıkları sırada şüpheli araç kendisini kovalayan iki polis aracına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan araçlar ancak yol kenarındaki bariyerlere çarparak durabildi.

Kazayı gören polis ekiplerinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polisin kovaladığı şüpheli araçta 14 kaçak göçmenin olduğu tespit edildi. Kazada yaralanan 14 kaçak göçmen ve dört polis olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikameti yaklaşık iki saat trafiğe kapalı kaldı, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Kazaya karışan araçları bölgeden kaldıran polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kazada yardıma koştu; ölenin ağabeyi olduğunu o an gördüKazada yardıma koştu; ölenin ağabeyi olduğunu o an gördü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.