Yola fırlayan taş sürücüye isabet etti: 1 ölü, 2 yaralı

Ankara'dan kardeşleriyle birlikte İstanbul'a dönen THY pilotu Saygın Doğan, aracı kullanırken bir taş isabet etti. Aracın kontrolünü kaybeden pilot, kaza yaptı ve yaşamını yitirdi.

Gündem 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot olan Saygın Doğan, kardeşleri Simge (34) ve Sezgi Doğan (38) ile Ankara’daki babaannesini ziyaret ettikten sonra İstanbul’a dönmek için yola çıktı. Saygın Doğan, yönetimindeki otomobiliyle otoyolda seyir halindeyken, karşı şeritten bir aracın geçişi sırasında fırladığı tahmin edilen taş aracın üzerine geldi. Otomobilin ön camını kırıp içeriye giren taş, Saygın Doğan’a isabet etti. Kontrolden çıkan otomobil de savrularak bariyere çarptı

Kazada, taşın isabet ettiği Saygın Doğan, hayatını kaybederken yanında bulunan kardeşleri Simge ve Sezgi Doğan ise yaralandı. Yaralı kardeşler çağrılan sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Kahramankazan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki kardeşin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Polis ve jandarma ekipleri, kaza yerinde inceleme yaptı. Pilot Saygın Doğan’ın cenazesi, incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Doğan’ın ölümüne neden olan ve bir kamyondan yola düştüğü tahmin edilen taşın, bir aracın geçişi sırasında fırlamış olabileceği belirtildi. Evli ve 1 çocuk babası olan Doğan’ın cenazesi, yarın Adana’da düzenlenecek cenaze töreni ardından toprağa verilecek.

Pistten çıkan uçak, pide salonu olduPistten çıkan uçak, pide salonu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.