Yolu kapatıp 2 milyonluk hırsızlık yaptılar

Bağcılar'da bir tütün dükkanına yeni gelen 2 milyon lira değerindeki ürünler, teslimatın üzerinden 12 saat geçmeden çalındı. Hırsızlar dükkanın çevresindeki yolları dubalarla kapatmış.

Gündem 20 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Bağcılar’da 14 Haziran Çarşamba günü saat 04.30 sıralarında dubalar yardımıyla 2 milyon liralık hırsızlık yapıldı. Hırsızlıktan önceki gün Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi’ndeki tütün ürünleri satan dükkana 2 milyon lira değerinde ürün getirilmişti. Ürünler depoya yerleştirildi ve satışa da hazırdı. Salı gününü çarşambaya başlayan gece iş yerine gelen hırsızlar yanlarında getirdikleri dubalarla iş yerinin deposunun bulunduğu sokağa çıkan yolları kapattı.

Yolu 4 dubayla trafiğe kapatan hırsızlar, depo kapısının önce camını sonra da kilidini kırarak içeri girdi. Yaklaşık 10 dakika içinde 2 milyon değerindeki tütün ürünlerini araca yükleyip dubaları da olay yerinde bırakarak kaçtı.

Hırsızlık kameralara da yansıdı.

İş yerini işleten Reyhan Demir, ürünlerin gelmesinin üzerinden 12 saat geçmeden ürünlerin depodan çalındığını söyledi ve “Gece 04.30 sıralarında geliyorlar dubalarla üst sokağı ve dükkanın ana cadde girişini kapatıp trafiği başka yöne veriyorlar, sokağa kimse girmesin diye. Kamerada 4 kişi görünüyor. Ortalama 2 milyon lira zarar var. Komşu sabah buraya uğramış görmüş bizi uyandırdı. Biz buraya geldik. Ortalığa saçılmış ürünler de vardı. Arabayı sıkıştırarak doldurmuşlar. Polise haber verdik ama biz de arıyoruz” dedi.

Polis ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlatırken, dükkan sahipleri de kendi imkanlarıyla sokak sokak gezerek hırsızların kullandığı aracı bulmaya çalışıyor.

95 ayrı suçtan 19 yıl hapisle aranıyordu: Polis gardırop arkasında saklanırken yakaladı95 ayrı suçtan 19 yıl hapisle aranıyordu: Polis gardırop arkasında saklanırken yakaladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.