Yorgun mermi dehşeti: Tavanı delip çocuk odasına düştü

Bursa Karacabey’de Kılıç ailesi için sıradan olabilecek bir gün, unutmayacakları bir şokun tarihi oldu. Evin tavanını delen bir yorgun mermi çocuk odasına, yatağın hemen dibine düştü. Polis merminin sahibini arıyor.

Gündem 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yasal ve yasadışı yollardan bireysel silahlanmanın durmadan arttığı ülkemizde, sokak ortalarında yaşanan çatışmalar kadar keyfi ateşlenen mermiler de korku unsuru olmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın rakamlarına göre son 5 yılda meydana gelen asayiş olaylarında 120 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6 bin 571 kişi hakkında ise yasal işlem yapıldığı.

Ancak yine de ‘yorgun mermi’nin, yani havadaki yükseliş hızı bittikten sonra yere düşen merminin öldürücülüğünü gözümüzde canlandırmak zor.

Dün Bursa’da yaşanan bir olaydan arta kalan fotoğraflar ise yorgun merminin delme ve tahrip gücünün ne kadar fazla olabileceğinin ete kemiğe bürünmüş haliydi.

İbretlik olay, dün sabah saatlerinde Karacaahmet Mahallesi’nde Hakan Kılıç’ın evinde meydana geldi. Kılıç, annesi, eşi ve 2 çocuğuyla yaşadığı evinde sabah uyandığı sırada, tavanın delik olduğunu fark etti. Kılıç, çocuk odasındaki sandalyenin üstünde mermi çekirdeği gördü. İhbarla olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

‘Çocuğumuzun canına mal olabilirdi’

Evde inceleme yapan polis ekipleri, silahı ateşleyen kişinin kimliğini tespit etmek için çalışma başlatırken, insanların 1 dakikalık keyfinin birilerinin canına mal olabileceğini söyleyen Hakan Kılıç, “Öncelikli amacımız bunu atanı bulabilmek, çünkü çocuğum var. Bu mermi bize veya çocuklarımın canına mal olabilirdi, sakat bırakabilirdi. Artık silahlı sevinçten vazgeçmeliyiz. Halkımızın biraz daha bilinçli ve sorumlulukla hareket etmesini istiyoruz. Yaşanan örnekler ortadayken, halen daha bu şekilde sorumsuzca hareket eden vatandaşların aklını başına almasını diliyoruz. Alacağınız 1 dakikalık keyfin, birilerinin canına mal olabileceğini düşünmelerini istiyoruz” dedi.

Yorgun mermi Yusuf'u yarım bıraktı: 45 gündür başında o mermiyle yaşıyorYorgun mermi Yusuf’u yarım bıraktı: 45 gündür başında o mermiyle yaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.