Edirne’de YSP standına saldırı, yaralılar var

Seçim yaklaştıkça siyasilerin kullandıkları dil sertleşiyor. Bu da sahada fiziksel saldırılara varan olaylara yol açıyor. Son olarak bir grup Edirne'de seçim çalışması yürüten YSP'nin standına saldırdı. Saldırıda iki YSP'linin kollarında kırıklar meydana geldi, beş şüpheli ise gözaltına alındı.

Gündem 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçim günü yaklaştıkça siyasilerin söylemleri sertleşirken, sokakta da istenmeyen hadiseler yaşanmaya başladı.

1 Mayıs’ta Mersin’de önce seçim çalışması yapan CHP’li bir kadın grubu kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramış, birkaç saat sonra ise HÜDA-PAR ile HDP’li bir grup arasında büyük bir arbede yaşanmıştı.

Dün benzer bir yakışıksız görüntü ise Edirne’de yaşandı.

Edirne’nin en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar Caddesi üzerinde stant açan Yeşil Sol Parti üyeleri bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganların bazılarının elinde kesici aletler olduğu öğrenildi.

Saldırganların bazılarının elinde bıçak ve benzeri kesici aletler olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Yaşlı kadının 2 kolu kırıldı

Saldırı ihbarını alan polis ekipleri olay yerine çok sayıda çevik kuvvet destek ekibi ve ambulans sevk edildi. Yaşanan saldırıda 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili olduğu belirlenen 5 kişi gözaltına alındı. Yeşil Sol Partililer ise yaşanan saldırıyı kınayarak açtıkları standı kaldırıp bölgeden ayrıldı. Olayı gören esnaf ve vatandaşlar ise gördüklerini anlattı.
Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yeşil Sol Parti Edirne hesabından yapılan paylaşımda 5 kişinin gözaltına alındığını, biri milletvekili adayı 2 partilinin ise kollarında kırıklar olduğu aktarıldı: “5 kişi gözaltına alınmıştır. İçlerinde milletvekili adayımız ve bir 60 yaşında kadın arkadaşımızın kolları iki yerden kırılmıştır.”

Mersin'de HÜDA PAR- HDP kavgasıMersin’de HÜDA PAR- HDP kavgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.