Yurtdışı çıkış yasağı konulan Hakan Atilla 10Haber’e konuştu: Kızgınım

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ailesiyle Kıbrıs'a gitmek için havaalanındayken pasaportuna el konularak hakkındaki yurt dışı yasağının kendisine tebliğ edilmek üzere karakola götürüldü. Atilla, yasağın nedenini bilmediğini belirterek kızgın olduğunu dile getirdi.

Gündem 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

ABD’de İran’a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından ise Türkiye’ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, hakkında yurt dışı yasağı konduğunu ve pasaportuna el konmak istendiğini duyurdu.

8 Mart 2021’de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Atilla, dün Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailenle Kıbrıs’a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürülüyorsun” dedi.

Hakan Atilla’nın ilk paylaşımı

Atilla, sebebin belli olmadığını belirtti.

Atilla, bir diğer paylaşımında, “Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk savunduk koruduk, karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” yazdı.

Hakan Atilla’nın ikinci paylaşımı

10Haber’e konuşan Atilla, Kuzey Kıbrıs’a gitmek üzere İstanbul Havalimanı’nda bulundukları sırada polislerin geldiğini, karakola götürüldüklerini ve yurt dışı çıkış yasağı kararının kendilerine tebliğ edildiğini, herhangi bir sebep gösterilmediğini belirtti.

Atilla şöyle devam etti:

“Kızgınım, avukatlarım yurtdışı yasağının sebebini öğrenmek için ve yasağın kaldırılması için başvuruda bulunacaklar.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşılamıştı

Hakan Atilla, Mart 2017’de bono ihracıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği ABD’de havaalanında gözaltına alınmış, yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimi uygulanması sonucu 20 Temmuz 2019’da tahliye edilen Atilla, 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelmiş ve 21 Ekim 2019’da da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atama kararını, Atilla Türkiye’ye döndüğünde kendisini havalimanında kahraman gibi karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu.

Ancak Mart 2021’de Atilla, Borsa İstanbul’daki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Hakan Atilla’yı ABD dönüşü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşılamıştı

İstifa sonrası kitap

Hakan Atilla, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrılmasının ardından yazdığı “Amerika Atilla’ya Karşı” adlı kitabında dikkat çeken sözlere yer vermişti.

“Bazıları hâlâ önemli makamları değersiz varlıklarıyla işgal ediyorlar. Vizyonsuzlukları, küçük hesapları, fikirler yerine kişilerle uğraşmayı seven bu tipler uzaklaştırılmadığı sürece ekonominin düzeleceğini beklemek hayalden öte değil” diyen Atilla’nın kimlerden söz ettiği merak konusu olmuştu.

Atilla’nın kitabındaki dikkat çeken başka bir bölüm ise şöyleydi:

“Kendi gölgesinden korkan, ezik, hayatında adam yerine konmamış ama bir şekilde siyasi destekle makam sahibi olunca kendini önemli biri zanneden şakşakçılar ve bunlara ne büyük adam olduğunu hatırlatması için danışman adı altında ne iş yaptığı belirsiz, kişilik erozyonuna uğramış bir dolu dalkavuk var.”

Hakan Atilla, Cansu Çamlıbel’e konuştu: HalkBank’ın ABD’deki davası için iyimser değilimHakan Atilla, Cansu Çamlıbel’e konuştu: HalkBank’ın ABD’deki davası için iyimser değilim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.