Yürüyen merdivende ölü bebek bulundu

Karabük'teki yürüyen merdivenin altında bebek cesedi bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, bebeğin cesedini morga kaldırdı, anne de gözaltına alındı.

Gündem 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Karabük’teki Hürriyet Mahallesi’nde bulunan bir üst geçidin altında yürüyen merdiven bulunuyordu. Dün bu merdiveni kullanmak isteyen vatandaşlar, yürüyen merdivenin altında poşette yeni doğmuş bebek cesedi olduğunu fark etti. Neye uğradığını şaşıran vatandaşlar durumu hemen ekiplere bildirdi.

Bebek cesedinin olduğu yere gelen polis ekipleri yürüyen merdivenin etrafına şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. İncelemelerin ardından ceset Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Öte yandan kısa süre sonra bebeğin annesi de yakalanarak gözaltına alındı. Bebeğin düşük nedeniyle 6 aylıkken doğduğu değerlendiriliyor ve yürüyen merdivenin altına da anne S.’nin bıraktığı ifade ediliyor. Bebeğin babasının kim olduğu ise halen belirsiz.

Bundan 10 gün önce ise Kayseri’de benzer bir olay yaşanmıştı. Yeni doğan bebek Melikgazi ilçesindeki çöp konteynerinde mahalleli tarafından bulunmuştu ve olay yerine gelen ekipler tarafından morga kaldırılmıştı. Daha sonra ise yapılan soruşturmada anne İ.C. yakalanmış ve tutuklanmıştı. 32 yaşındaki kadın ifadesinde 10 ay önce sosyal medya aracılığıyla tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeğini çöp konteynerine attığını söylemişti. Bebeğin babasına dair bir bilgi ise edinilemedi.

Bebeğini çöpe atan anne tutuklandıBebeğini çöpe atan anne tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.