Zimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdürü için istenen ceza belli oldu

Eskişehir'de şube müdürü olarak çalıştığı bankada zimmetine 5 milyon lira geçiren ve müşterilerinden habersiz 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem yaptığı ortaya çıkan Ayşe Pelin Üner'in 21 yıla kadar hapsi istendi.

Gündem 25 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Eskişehir’deki özel bir bankanın şube müdürü Ayşe Pelin Üner, banka hesaplarında yapılan incelemenin ardından zimmetine para geçirdiği suçlamasıyla ocak ayında gözaltına alınmıştı. Üner savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘zimmet’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Üner’in işlem yaptığı tüm banka hesapları incelemeye alınırken 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği, müşteri hesaplarında bilgi ve onayı olmaksızın toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem gerçekleştirdiği tespit edildi. Soruşturma sürecinde Üner’in zimmetine geçirdiği tespit edilen 5 milyon 331 bin 852 lirayı da özel bankaya ödediği belirtildi.

Etkin pişmanlık hükümleri uygulandı

Ayşe Pelin Üner hakkındaki soruşturma tamamlandı, hazırlanan iddianameyle Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Üner hakkında zimmet suçundan 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, iddianamede “Şüphelinin bu suretle zincirleme şekilde zimmet suçu işlediği, dolandırıcılık suçunun maddi unsurlarının oluşmadığının anlaşıldığı, şüphelinin odasından çıkan dekontlar üzerinde yapılan imza incelemesinde şüphelinin herhangi bir evraka sahte olarak imza attığına dair bulgu bulunmadığı, şüphelinin soruşturma aşamasında bankanın zararını giderdiği, bu nedenle şüpheli hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiği toplanan deliller ve tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır” dendi.

Futbol dünyasını sarsan vurgunda yeni perde: Zimmetten takipsizlikFutbol dünyasını sarsan vurgunda yeni perde: Zimmetten takipsizlik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.