Başkomser Nevzat’ın yeni macerası Yırtıcı Kuşlar Zamanı 2 Ekim’de

20 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Ahmet Ümit’in merakla beklenen yeni Başkomser Nevzat macerasından haberler var. 'Yırtıcı Kuşlar Zamanı' isimli roman 2 Ekim'de raflarda. Başkomser Nevzat bu kez uyuşturucu baronlarıyla mücadele edecek ve karanlık bir hesaplaşmanın içine çekilecek.

‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nda Başkomser Nevzat, bu kez uyuşturucu baronlarıyla mücadele ediyor ve karanlık bir hesaplaşmanın içine çekiliyor.

Ahmet Ümit’in biricik kahramanı, Beyoğlu’nun en güzel abisi Başkomser Nevzat’ın yeni macerasının adı ve onunla buluşma günü belli oldu. Son olarak 2022’de ‘Bir Aşk Masalı’ romanıyla okurla buluşan Ahmet Ümit merakla beklenen romanın adını ilk kez açıkladı. Başkomser Nevzat’ın uyuşturucu baronlarıyla mücadelesini anlatan romanın adı ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’ ve 2 Ekim’de okurla buluşacak.

Ümit bir süredir Başkomser Nevzat’ın yeni bir macerasını yazdığını sosyal medya hesabından paylaşıyordu. Nisan başında Başkomiser Nevzat’a suikast düzenlendiğini, romanı yarıladığını duyurdu. Ancak okurların içini rahatlatmayı da ihmal etmedi, Başkomser Nevzat bu saldırıyı da atlatacaktı. Zaten yazar daha önce bir röportajında söz vermişti, Nevzat’ı öldürmeyecekti…

Ahmet Ümit ilk baskısı 300 bin olacak beşinci Başkomser Nevzat romanı ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nın diğerlerinden farklı olduğunu, zira bu kez olayların bizzat Başkomser Nevzat’ın başından geçtiğini de açıkladı. Nevzat’ın hiç bilmediğiniz yönlerini anlattığı romanla ilgili Ümit “Ülkemiz son zamanlarda bir uyuşturucu geçiş ülkesi oldu. Özellikle son beş yılda uyuşturucu satılan, bunun ne yazık ki okullara kadar indiği bir ülke hale geldi. Başkomser Nevzat bu baronlara karşı karşıya, onlarla hesaplaşıyor” demişti.

Romanın yayıncısı Yapı Kredi Yayınları ise ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı “Başkomser Nevzat bu kez ailesini katledenlerin izini sürerken bir yandan da günümüz Türkiye’sinde yaşanan çürümeyle mücadele ediyor. ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nda Ahmet Ümit Türkiye’nin yıllardır mustarip olduğu toplumsal hastalıkların röntgenini çekiyor. Sokaklarda cirit atan suç örgütleri, onlarla yan yana fotoğraf çektiren siyasiler, mülk satın alma karşılığında vatandaşlık alan yabancı suçlular, faili meçhulden faili meşhura dönüşen cinayetler, toplumda giderek artan madde bağımlılığı, ekonomik bozulmanın ve kolay para kazanma arzusunun hızlandırdığı ahlaki çürüme, liyakatsizliğin getirdiği toplumsal çöküş… ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’, Ahmet Ümit’in kaleminden bir ‘Yeni Türkiye’ portresi; siyasetçisinden taksi şoförüne varıncaya dek, bir 21. yüzyıl Türkiye tarihi.” diye tanıttı.

Kitaptan tadımlık:

“Bu ülke­de televizyonsuz bir hayat düşünülemez. Daha ilginci yine birileri ekranda cinayetler çözüyor, memleketin ücra köşe­lerindeki kasabalarda, köylerde ne tür ihanetler yaşandı, kim kiminle yattı, kim kimi öldürdü, kim kimden para çaldı, kim kimin mülküne kondu, bunları ortalığa döküyordu. Elbette adı sanı belirsiz, sıradan, küçük insanların sırlarıydı bun­lar. Tuzu kuru olanların, toplumun kaymak tabakasından olanların, nasıl para kazandıkları, hangi siyasilerle içli dışlı oldukları, bu kadar kısa sürede nasıl Türkiye’nin en zengin­leri arasına girdikleri asla konu edilmiyordu. Hatta onların çocuklarının, eşlerinin adlarının karıştığı bariz cinayetler bile sorgulanmıyordu.”

Sonbaharın heyecanla beklenen 10 kitabı ve dahası..Sonbaharın heyecanla beklenen 10 kitabı ve dahası..

Yırtıcı Kuşlar Zamanı
Ahmet Ümit
Yapı Kredi Yayınları, 2024
roman, 448 sayfa.

  • 1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.