Çocukların duygusal gelişimini destekleyen 15 kitap

22 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Öfke, kibir, kıskançlık, güven, korku, üzüntü, sevinç, iyimserlik, sabır, kayıpların üstesinden gelmek... Çocuk edebiyatını yıllardır yakından takip eden 10Haber Kitap yazarı Devrim Yılmaz, çocukların duygusal gelişimini destekleyen 15 kitap seçti.

Çıtır Çıtır Felsefe-Kahkaha ve Gözyaşları
Brigitte Labbé, Jacques Azam
Çeviren: Azade Aslan
Günışığı Kitaplığı
40 sayfa.
Çıtır Çıtır Felsefe serisiyle tüm dünyada milyonlarca çocuğa ulaşan Brigitte Labbé, günlük hayat deneyimlerimizden yola çıkarak gülmenin ve ağlamanın fiziksel ve duygusal izlerini sürüyor.

Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum Serisi:
Duygularım – Özgüven – Korkularım – Öfke ile Başa Çıkma Yolları
Kollektif
Çeviren: Burak Targaç
Domingo Yayınları
112 sayfa.
Duygusal beceri kazanımını destekleyeci etkinlikleriyle Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum serisi, çocuklara, duygularını anlayabilmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri, zor duygularla baş edebilmeleri, kendileriyle ve başkalarıyla barışık bir hayat sürebilmeleri için kapılar açıyor.

Sevgi Nereden Gelir?
Daniela Kulot
Çeviren: Olcay Geridönmez
Ginko Çocuk
32 sayfa.
Solucana sorarsanız topraktan, çiçeklere sorarsanız güneşten gelir, maymuna göre başımızın üstünde oturur sevgi. Ona giden pek çok farklı yol vardır ve önemli olan sevginin her rengine kucak açmaktır.

Bir Karın Dolusu Sır
Pim Van Hest, Nynke Talsma
Çeviren: Lale Şimşek Çalışkan
Yapı Kredi Yayınları
32 sayfa.
Moria’nın karın ağrısının sebebi ne bozuk süt ne soğuk algınlığı ne de fazla şeker yemesi. İşin aslı karnı sırlarla dolu. Sırların Moria’nın karnında ne işi var derseniz, olanı biteni ebevynlerine anlatmaya çok ama çok çekiniyor.

Hiç Hata Yapmayan Kız
Gary Rubinstein, Mark Pett
Çeviren: Meltem Özdemir
1001 Çiçek Yayınları
32 sayfa.
Betül o kadar mükemmel ki sabahları okula giderken onu hayranları ve gazeteciler karşılıyor. Çoğu kişi adını bile bilmiyor çünkü onu “Hiç Hata Yapmayan Kız” olarak tanıyorlar. Hata yapmaktan delicesine korkuyor, peki, hata yapmak dünyanın sonu mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.