Yayıncılık Oscar’ı İthaki’ye: Oppenheimer, Dolunay Katilleri ve Zavallılar

11 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

En iyi film dahil yedi ödülle 96. Oscar ödüllerine damga vuran ‘Oppenheimer’ın yanı sıra Emma Stone’a kadın oyuncu ödülü getiren ‘Zavallılar’ ve 10 adaylığa karşın sıfır çeken ‘Dolunay Katilleri’nin kitapları Türkiye’de İthaki tarafından yayımlandı.

‘Dune’dan ‘Üç Cisim Problemi’ne pek çok film ya da dizinin uyarlandığı kitabın Türkiye’deki yayın haklarını elinde bulunduran İthaki Yayınları, bu yılki Oscar’ı tam isabetle tutturdu. Dün gece sahiplerini bulan 96. Oscar ödüllerinde en iyi film, yönetmen (Christopher Nolan), erkek oyuncu (Cillian Murphy) dahil yedi ödül kazanan ‘Oppenheimer’ın uyarlandığı Kai Bird ve Martin J. Sherwin imzalı ‘Amerikalı Prometheus – J. Robert Oppenheimer’ın Başarı ve Acı Dolu Öyküsü’ kitabı Türkiye’de geçen temmuz ayında İthaki’den çıkmıştı.

İthaki’nin bir diğer Oscar’ı da Emma Stone’a kadın oyuncu ödülü getiren dört ödülle ‘Zavallılar’la geldi. İskoç yazar Alasdair Gray’ın postmodern bir Frankenstein anlatısı olarak tanımlanan romanı ‘Zavallılar’, Suha Sertabiboğlu çevirisiyle geçen ay İthaki tarafından yayımlanmıştı.

10 dalda Oscar adayı olmasına karşın ödüllerde sıfır çekerek törenden eli boş dönen, Usta yönetmen Martin Scorsese ile Robert de Niro ve Leonardo DiCaprio’yu ilk kez bir araya getiren ‘Dolunay Katilleri’nin uyarlandığı David Grann’in ‘Dolunay Katilleri: Osage Cinayetleri ve FBI’ın Doğuşu’ adlı kitabı 2022 yılında İthaki etiketiyle raflardaki yerini almıştı. David Grann’in soruşturma belgelerini, birinci ağızdan tarihi kayıtları yıllarca inceleyerek kaleme aldığı kitabı Uğur Gülsün Türkçeye çevirmişti.

Zavallılar: Kadın mülk değil özgürlüktür

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.