Konser takvimi ısınıyor: Etkinlik programına açık hava mekânlar ekleniyor

Havaların ısınmaya başlamasıyla kapılarını açan Harbiye Açık Hava Tiyatrosu bu aşkam Teoman'a ev sahipliği yapacak. Cem Adrian, Barış Demirel, Yeni Türkü gibi yerli sahnenin güçlü isimlerinin yanı sıra Berlin'den gelen oda müziği topluluğu müzikseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gecenin en iddialı konserlerinden biri Teoman.

Havalar gibi konser mekânları da ısınmaya başladı. Kış aylarının müdavimlik mekânlarının yanı sıra yazın habercisi açık hava alanları da kapılarını yavaş yavaş açmaya başlıyor. Siftah Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndan geldi. Bu akşamın en iddialı etkinliklerinden biri kentin bu prestijli mekânında gerçekleşecek. Teoman, gözlükleri, karizması ve bilge duruşuyla saat 21.00’de Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Koyu Antoloji projesinin yanı sıra sevilen diğer şarkıları da dinleyebileceğiniz konserin geliri afet bölgesindeki depremzedeler yararına kullanılacak.

Berlin’den ciddi konuklar var

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndan çok da uzaklaşmadan rotamızı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na çevirdiğimizde uluslararası çapta bir organizasyon bizi karşılıyor. Dünyaca ünlü Berlin Filarmoni Orkestrası müzisyenlerinden oluşan Berlin Filarmoni Oda Müziği Grubu, 21.00’de müzikseverlerle buluşacak.

Harbiye’den Şişhane’ye ulaştığımızda tarihi İKSV binası içindeki Salon’da bir enstrümanın hakimiyetine teslim olabiliriz. Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği en başarılı trompet solisti Barış Demirel, yeni albümü ‘Bi Aralar İyiydim’in kutlaması niteliği taşıyan performansıyla 20.30’da Salon’da.

Şehrin Avrupa yakasındaki bir diğer önemli buluşma Zorlu PSM’de. Üç ay önce türkülere yeni bir yorum getirdiği seçkiler serisinin ikinci albümünü yayınlayan Cem Adrian, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde hayranlarıyla buluşuyor. Eşine az rastlanır ses rengi ve hüzün kokan şarkılarıyla Cem Adrian gecenin en duygu yüklü buluşmasına imza atmaya hazırlanıyor. Zolu PSM’de dün başlayan XXF – Very Very French Festival kapsamında Thomas Guerlet’nin de sahne alacağını hatırlatalım.

Açık havada gerçekleşecek olan bir diğer performans ise Mabel Matiz konseri. Pop müziğin son yıllardaki en önemli isimleri arasında yer alan Mabel Matiz, Vadi İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak. Etkinlik alanının yakınındaki ormandan gelen soğuk esintiyi dikkate alıp yanınızda kalın bir şeyler bulundurmakta fayda var.

Mart ayından itibaren depremzedelerle dayanışma konserleri düzenleyen Babylon’da ‘Dayanışma için Müzik’ serisinin son konserinde yerli hiphop sahnesinin önemli temsilcisi Aga B konser verecek. Anadolu yakasını es geçecek halimiz yok. Cumartesi gecesi bir efsane topluluğun konserine tanıklık edecek. Yeni Türk, Moda Kayıkhane’de her zamanki enerjisiyle sahnede olacak.

Sanat endüstrisi giderek daha fazla süper zenginlere bağımlı hale geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.