Çilingir Sofrası: Geçmiş, uzun bir geceye sığabilir mi?

Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen’in başrollerini paylaştığı, Ali Kemal Güven imzalı 'Çilingir Sofrası' 2022'nin öne çıkan filmlerinden biriydi. İki eski aşığın bir çilingir sofrasında buluştuğu film, festival yolculuğunun ardından bir dijital platforma demir atıyor. Film, bugün GAİN'de.

Kültür Sanat 5 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Çilingir Sofrası' İlk gösterimini 41. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirmişti.

İki eski aşık bir rakı sofrasında buluşur. Anason kokuları yükselir, ara sıcaklar biraz düşünülür. Müdavimlere özgü bir rahatlıkla aradan geçen yılların açığını kapatmak istercesine sohbete başlanır. Ama araya hayat girmiştir. Çok uzun zamandır görmediğiniz, anılarınızı dahi ortak hatırlayamadığınız o kişinin bambaşka biri olduğunu fark edersiniz. Geçmiş, o uzun geceye sığabilir ancak o sofradan kalkarken karşınızdaki o kişiyle hiçbir geleceğinizin olmadığını anlamışsınızdır.

Birçok kişiye aşina gelebilecek o gecenin ve sofranın hikayesi, Ali Kemal Güven’in yazıp yönettiği, Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen’in başrolleri paylaştığı ‘Çilingir Sofrası’ izleyicileri  çilingir sofrasına davet ediyor. Geçmişin, dört parçaya bölünmüş, uzun bir geceye sığan hikayesi olarak tanımlanan film, “Özgür ve toksik maskülenliğin olmadığı bir yerde, bambaşka hikayeler nasıl olurdu?” sorususun peşinden gidiyor. Emir Can ve Yusuf Efe’nin çilingir sofrasında buluştuğu bu aşk hikayesi, 2022’nin öne çıkan filmlerinden biriydi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ali Kemal Güven (@alikemalguven)


‘Çilingir Sofrası’ ilk gösterimini 41. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirmiş, Jüri Özel Ödülü’nü almıştı. Başrol oyuncuları Ahmet Rıfat Şungar ve Barış Gönenen ise İstanbul Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu, Ankara Film Festivali’nde Mansiyon, Adana Altın Koza Film Festivali’nde ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü paylaşmıştı.

‘Çilingir Sofrası’ da festival yolculuğunu tamamladıktan sonra sinemalarda gösterime girmeden bir dijital platforma demir atıyor. Film, bugün GAİN’de yayına giriyor. Filmi izledikten sonra kahramanların oturduğu o meyhaneyi merak edenlere bir de not, Emir Can ve Yusuf Efe’nin oturduğu mekan Asmalımescit’deki Sofyalı 9.

Türkiye'de güzel şeyler de oluyor: İstanbul Modern kendi yerinde ve yeni binasındaTürkiye’de güzel şeyler de oluyor: İstanbul Modern kendi yerinde ve yeni binasında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.