18. Contemporary İstanbul 22 ülkeden 591 sanatçıyı buluşturuyor

28 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Contemporary İstanbul, dünyanın dört bir yanından sanat galerilerini şehirde ağırlayacak. Haliç kıyısında yer alan Tersane İstanbul'daki fuar, 591 sanatçının 1537 eserini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Kültür Sanat 20 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Contemporary İstanbul, 22 ülkeden 67 çağdaş sanat galerisine ev sahipliği yapacak. 27 Eylül’deki ön izlemenin ardından 28 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacak. Haliç kıyısında Tersane İstanbul’daki fuar 591 sanatçının 1537 eserini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Contemporary İstanbul 21 galeriyi ilk kez şehirde ağırlayacak

Contemporary Istanbul, koleksiyonerler ve sanatseverlerle buluşturmak için fuara ilk kez katılacak 21 çağdaş sanat galerisini de İstanbul’da ağırlayacak. Tiflis’ten 4710 Gallery, Madrid’den Arma Gallery, Alamti’den Aspan, Wuzhong’dan Bfm Art Center, Saint Paul de Vence’dan Bogena ilk kez şehirde olacak. Fuar kapsamında sanatseverlerle buluşacak olan galeriler bunlarla sınırlı değil.

Komşu Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Callirrhoë, Meksiko’dan Furiosa, Johannesburg’dan Ibi Art Gallery, Dubai’den Inloco Gallery, Mayorka’dan In The Gallery, Johannesburg’dan Kalashnikovv Gallery, Prag’dan Karpuchina Gallery, Riga’dan Lazy Mike Gallery 18. yaşını kutlayan Contemporary İstanbul’da yer alacak.

Contemporary İstanbul’da ilk kez yer alacak diğer çağdaş sanat galerileri Tahran’dan Moskova’ya uzanıyor. Bununla birlikte Diyarbakır’ın yanı sıra Dubai’den Bogota’ya, Tiflis’teki The Why Not Gallery’den Karslruhe’den Yvonne Hohner’e galeriler Tersane’de izleyicilerle buluşacak.

Contemporary İstanbul hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli: “Fuar zaman yenilikçi oldu. Bu yıl 18. kez Tersane Istanbul’da güçlü bir program ve yeniliklerle sanatseverlerle buluşuyor. Fuar, uluslararası galeriler ve inisiyatiflerle sağlam ve yenilikçi bir program sunarak katılıyor. Sanatın şehre ve ülkeye kattığı değeri 18 yıl boyunca hep önemsedik. Partnerlerimizle sürdürebilirlik ve devamlılık ilkesiyle çalışmaya devam ediyoruz. Ana partnerimiz Akbank ile birlikte Türkiye’deki çağdaş sanat ortamını genişletip çeşitlendirdik” dedi.

30 yıllık yasaktan sonra Guernica'nın fotoğrafını çekmek serbest30 yıllık yasaktan sonra Guernica’nın fotoğrafını çekmek serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.