20. Akbank Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı

20. yaşını kutlamaya hazırlanan Akbank Kısa Film Festivali'ne başvurular başladı. Geçen yıl 71 ülkeden toplam 2.237 kısa filmin başvurduğu yarışma bölümünün bu seneki başvuruları için son tarih 22 Aralık 2023 olarak açıklandı.

Kültür Sanat 1 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
20. Akbank Kısa Film Festivali’nin tüm bölümleri için başvurular 22 Aralık 2023 gününe kadar devam ediyor.

Türkiye’de kısa filmin gelişimine destek vererek özellikle genç sinemacılar için bu alanda bir platform oluşturmayı amaçlayan Akbank Kısa Film Festivali bu sene 20. yaşını kutlayacak. Festivalin yarışma bölümü için başvuru tarihleri de açıklandı. Geçen yıl 71 ülkeden toplam 2.237 kısa filmin başvurduğu yarışma bölümünün bu seneki başvuruları için son tarih 22 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Yapım desteği amaçlı bir kısa film senaryo yarışması olan Akbank Kısa Film Forum’da yarışmaya başvuran senaryolar arasından ön jüri tarafından sekiz senaryo seçilecek. Festivalde 8 finalist En İyi Senaryonun belirlenmesi için 15’er dakikalık sunumlar gerçekleştirecekler.

Film gösterimlerinin yanı sıra atölye ve söyleşiler de var

20. Akbank Kısa Film Festivali’nde “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema” “Perspektif” “Özel Gösterim”, “Forum” ve “Genç Bakışlar” bölümlerinde film gösterimleri gerçekleşecek. Ayrıca atölye çalışmaları ve söyleşiler de düzenlenecek.

Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışma bölümüne başvuran eserler arasından, festival jürisinin değerlendirmeleriyle belirlenecek Ulusal Yarışma bölümünde “En İyi Kısa Film” 75.000 TL, Uluslararası Yarışma bölümünde “En İyi Uluslararası Film” ise 3.000 Dolar ile ödüllendirilecek.

Festival 25 Mart – 04 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Piyano sesleri İstanbul Boğazı'nda yankılanacakPiyano sesleri İstanbul Boğazı’nda yankılanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.