20. Ankara Kitap Fuarı kapılarını açtı

Türkiye'nin en önemli kitap fuarlarından biri kapılarını ziyaretçilere açtı. ATO Congresium'da düzenlenen 20. Ankara Kitap Fuarı, 350 yazar okurlarıyla buluşacak. 5 Mayıs'a kadar devam edecek fuarın onur konuğu Celal Şengör.

Kültür Sanat 27 Nisan 2024

20. Ankara Kitap Fuarı dün kapılarını kitapseverlere açtı. 5 Mayıs’a kadar devam edecek fuarın bu yılki onur konukları Celal Şengör ve Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki. Fuarın konuk ülkesiyse Japonya. Bilindiği üzare, 2024’te Türkiye ve Japonya’nın diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100. yılı nedeniyle çok sayıda etkinlik düzenleniyor.

Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da düzenlenen 20. Ankara Kitap Fuarı’nda, 350 yazar okurlarıyla buluşacak. Fuar koordinatörü Remzi Çayır,  yaptığı açıklamada, fuarda her kesime yönelik kitapların bulunduğunu belirterek, “Amacımız geniş kitlelere kitabı ulaştırmak. Yazarla okuyucuyu aynı mekanda buluşturmak” dedi.

Ankara Kitap Fuarı’na 400 yayınevi katılıyor

Ankara Kitap Fuarı’nda bu yıl 400’e yakın yayınevinin temsil edildiğini bildiren Remzi Çayır, imza, söyleşi, konferans, panel gibi binden fazla etkinliğin düzenleneceğini kaydetti. Fuarda, Türkiye Haber Kameramanları Derneği ve Medya-İş Sendikasının desteğiyle hazırlanan, Gazze’de 7 Ekim’de başlayan İsrail saldırılarını takip eden habercilerin anılarını anlattığı ‘kuşatMA Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası’ adlı kitap da yer aldı.

Türkiye, Azerbaycan ve Filistin’den 68 gazetecinin kitapta anılarını yazdığını belirten Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, kitabı o bölgede görev yaparken şehit olan meslektaşlarına ithaf ettiklerini belirtti. İsrail’in Gazze’deki zulmünü en iyi Türk medyasının anlattığını dile getiren Polatel, “Günlerce, aylarca orada görev yaptılar. Uluslararası mahkemelere de belge niteliğinde olabilecek bir kitap” dedi.

İstanbul'da festivaller sezonunu başlıyorİstanbul’da festivaller sezonunu başlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.