Gençler bir bilenle İstanbul’u gezmeye başlıyor

Gençleri şehrin tarihi sokaklarında keşfe çıkaran Gezi İstanbul’a başvurular başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaz etkinlikleri kapsamında geziler düzenlenecek. Alanında uzman isimlerle düzenlenecek geziler için her ay başvuru yapılabilecek. Projenin yıl boyunca devam etmesi hedefleniyor.

Kültür Sanat 27 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İstanbul'da yaşamanın maliyeti yoksulluk sınırını yüzde 13 geçerek 38 bin 828 lira geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan gezi programı yoğun talep üzerine farklı rotalarla bu yıl da devam ediyor. Gezi İstanbul ismiyle gerçekleştirilen program kapsamında kültür tarihi ve mimarlık tarihinin yanı sıra müze, arkeolojik, monografik, endüstriyel miras, doğa, sanat ve zanaat atölyesi kategorilerinde geziler düzenlenecek.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan gezilere İstanbul’da yaşayan, Müze Kart sahibi, 18–29 yaş arasındaki gençler katılabilecek. Programa dahil olmak isteyen gençlerin aylık periyotlarla yayınlanacak olan başvuru formunu internet üzerinden doldurması gerekiyor. Forma buradan ulaşmak mümkün.

Gezi İstanbul her ay farklı bir rotaya odaklanacak

Yeraltından Çatılara Galata, Mekanları ve Olaylarıyla Dolmabahçe, Sinan Yapıları, Sultan Külliyeleri, Atatürk’ün Beyoğlu Anıları gibi temaların yanı sıra Süleymaniye, Üsküdar, Fener, Balat, Ayvansaray, Yedikule, Samatya ve Kumkapı gibi noktalar Gezi İstanbul projesinde öne çıkan temalar arasında. Her ay değişen rotalarla İstanbul’da yaşayan gençler farklı mekânları bu sayede keşfetme fırsatı yakalayacak.

Gençler, Gezi İstanbul projesi kapsamında ‘Bir Bilenle Gez’ mottosuyla, Prof. Dr. Haluk Çetinkaya, Doç. Dr. Ferudun Özgümüş ve Doç. Dr. Deniz Esemenli gibi arkeolog ve sanat tarihçilerin yanı sıra Ahmet Faik Özbilge, Hüseyin Avni Özkan ve Sedat Bornovalı gibi uzman rehberler eşliğinde gezecek. Proje kapsamında her hafta 40 ilâ 50 kişilik gençlik grupları ağırlanırken bu yılın sonuna kadar toplam 50 gezi düzenlenmesi planlanıyor.

İstanbul'a yeni müze: Ayasofya'nın koleksiyonu sergilenecekİstanbul’a yeni müze: Ayasofya’nın koleksiyonu sergilenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.