Dostları Cüneyt Cebenoyan’ı anlatacak

2019'da trafik kazasında hayatını kaybeden sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan, doğum gününde yayımlanan 'Erguvani İstimbot' isimli kitabıyla ve bir panelle anılacak. Anma bugün saat 18.00'de Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Kültür Sanat 17 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

2019’da trafik kazasında yaşamını yitiren SİYAD üyesi sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’ın Açık Radyo’da yıllarca yaptığı ‘Erguvani İstimbot’ programının kayıtlarından aynı isimli kitap Cebenoyan’ın doğum gününde yayımlanmıştı. Doğan Kitap’tan çıkan kitabın editörlerinden biri de kızı Elif Cebenoyan’dı.

Elif Cebenoyan kitaba yazdığı sunuş yazısında “Benim ‘İstimbot’la ilişkim ise kazadan sonra, 2020’de Sıla Tanilli’nin programı kitap haline getirmeyi önermesiyle başladı. Bu fikir daha önce gündeme gelmiş, babam da çok heveslenmişti. Niye daha önce hayata geçmedi, yine bilmiyorum. Ama sonuçta babamın Açık Radyo’da yıllarca yaptığı, kim bilir kaç kişiye dokunan programların elle tutulur bir esere dönüşmesi fikri beni de heyecanlandırdı. Onun da istediği bu projeyi onun anısına, onu seven insanlarla birlikte gerçekleştirmeye karar verdik” demişti.

Bugün saat 18.00’de Kadir Has Üniversitesi’nde Melis Behlil ve Yeşim Burul’un sunumuyla kitabın lansmanı yapılacak. Kitabın ikinci editörü Sıla Tanilli’nin de katılacağı lansmanda bir de panel düzenlenecek. Panele Yeşim Tabak, İlksen Mavituna, Buket Cengiz katılacak.

Sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan'a müthiş doğum günü armağanıSinema yazarı Cüneyt Cebenoyan’a müthiş doğum günü armağanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.