81 yaşında, her şey yolunda: Paul McCartney turneye çıktı

Paul McCartney'den 81 yaşında kıtalararası turne. Avustralya'nın Melbourne kentinde verdiği konserle 'Got Back' turnesine başlayan İngiliz müzisyen, bu ülkedeki konserlerinin ardından Meksika ve Brezilya'da da performans sergileyecek.

Kültür Sanat 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

The Beatles grubunun Ringo Starr ile hayattaki iki üyesinden biri olan Sir Paul McCartney dünya turnesinde. 81 yaşındaki efsane müzisyen ilk konseri ise binlerce kilometre uzaklıktaki Avustralya’da. ‘Got Back’ turnesinin ilk durağı bu uzak ülkenin Melbourne kenti oldu. Biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen Marvel Stadyumu’ndaki konserde İngiliz müzisyeni coşkulu bir izleyici kitlesi karşıladı.

Paul McCartney kıtalararası seyahatte

Melbourne konseriyle Avustralya seyahatine başlayan Paul McCartney buradaki programının ardından rotasını başka denizlere açacak. Pasifik Okyanusu’nu geçecek olan müzisyen önce Meksika’da ardından da Brezilya’da bir dizi konser verecek. ‘Got Back’ turnesinin son konseri ise 16 Aralık’ta Brezilya’nın kumsallarıyla ünlü Rio de Janeiro kenti. Burası aynı zamanda Queen’den The Rolling Stones’a, AC/DC’den Coldplay’e dünyaca ünlü grupların en unutulmaz konserlerine ev sahipliği yapan yerlerden biri. Tutkulu seyircileriyle bilinen kent, İngiliz müzisyenin turnesinin 2023 programında kapanışa ev sahipliği yapacak.

Son yıllarda büyük çaplı turnelere çıkan müzesyen sayısının azaldığı düşünülecek olursa Paul McCartney’in üstelik 81 yaşında böylesi bir turneye çıkması eleştirmenler tarafından meydan okuma olarak da değerlendiriliyor. İngiliz efsane, son olarak ağustos ayında Ringo Starr ve Dolly Parton ile birlikte The Beatles klasiği ‘Let it Be’yi yeniden yorumlamıştı. 2021 yılında ‘McCartney III Imagined’ albümünü yayınlayan müzisyen, The Rolling Stones’un geçen hafta yayınlanan albümü ‘Hackney Diamonds’da da bir düette yer aldı.

Taylor Swift belgeselinin ilk üç gün hasılatı 123.5 milyon dolarTaylor Swift belgeselinin ilk üç gün hasılatı 123.5 milyon dolar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.