AC/DC yok ama Dave Evans verelim

Türkiye'de konser vermesi en çok istenen topluklardan biri olan AC/DC'nin İstanbul'a geleceğine dair çıkan haberler müzikseverler arasında heyecan yaratmıştı. Evet, İstanbul'da grubun şarkıları seslendirilecek. Ancak grubun mevcut solisti Brian Johnson değil, ilk solist Dave Evans tarafından...

Kültür Sanat 7 Ekim 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Dün basında yer alan bir haber rock müzik tutkunlarında büyük heyecana neden oldu. AC/DC’nin neredeyse 50 yıldır bekleyen gelişini müjdeleyen haber büyük yankı uyandırdı. Ancak işin aslı kısa bir süre sonra ortaya çıktı. 20 Ekim’de Kuruçeşme Arena’da gerçekleşeceği duyurulan konser, aslında grubun kuruluşunda yer alan ve ilk solisti olan ancak herhangi bir albüm kaydına imza atmayan Dave Evans’ın konseriydi.

Dave Evans, AC/DC grubunun ilk solistiydi

AC/DC grubunun resmi turne programına baktığımızda Avustralyalı grubun 21 Ekim’de Hollanda’nın Hengelo kentinde konser vereceği ilân edilmiş durumda. Bu da grubun bir önceki günü dinlenerek ya da provayla geçireceği anlamına geliyordu. 20 Ekim’de Kuruçeşme Arena’da konser verecek olan Dave Evans, grubun kuruluşundan çok kısa bir süre sonra topluluktan ayrılmış ve kariyerine solo olarak devam etmişti. Aşağıdaki kayıtta müzisyenin grubun solisti olarak yer aldığı az sayıdaki performanslardan birini izleyebilirsiniz.

Konserlerinde grubuyla birlikte AC/DC’nin artık her biri kült haline gelen şarkılarını seslendiren Dave Evans, bu unutulmaz besteleri bu kez Boğaz kıyısında, Kuruçeşme Arena’da söyleyecek. Dün itibarıyla biletix.com üzerinden satışa sunulan biletlerin başlangıç fiyatı ise 715 lira. Kosnerin en pahalı bilet ise 2.750 lira. Kariyeri boyunca altı albüm yayınlayan Avustralyalı müzisyen bir dönem de ülkesinde Rabbit grubuyla sahne almıştı.

50. yaşını kutlayan AC/DC cephesine baktığımızda ise grup, Hollanda, İngiltere ve Danimarka’nın şehirlerini kapsayan turne programları kapsamında Avrupa kıtasındaki konserlerine devam ediyor.

Konser Kurdu yıldızların peşinde: Glenn Hughes, Il Divo ve fazlasıKonser Kurdu yıldızların peşinde: Glenn Hughes, Il Divo ve fazlası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.