Adile Naşit’in hayatı beyazperdeye taşınıyor

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Adile Naşit'in hayatı beyazperdeye taşınıyor. Gani Müjde imzalı film, oyuncunun 25 ile 35 yaş arasındaki hayatına odaklanacak. Naşit'i kimin canlandıracağı henüz belli değil, rolün altından kalkabilecek bir isim aranıyor.

Kültür Sanat 27 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
'Adile' filminin çekimleri Ocak ayında başlayacak.

Türkiye’nin sayılı ortak değerlerinden biri olan oyuncu Adile Naşit’in hayatı beyazperdeye taşınıyor. ‘Hababam Sınıfı’, ‘Neşeli Günler’, ‘Canım Kardeşim’, ‘Salak Milyoner’, ‘Mavi Boncuk’, ‘Gülen Gözler’, ‘Bizim Aile’, ‘Aile Şerefi’ gibi filmlerin yanı sıra tiyatro sahnesindeki performanslarıyla bir ekol yaratan Naşit’in hayatını anlatan filmi Gani Müjde kaleme alacak.

BKM Film imzalı ‘Adile’nin duyurulmasıyla birlikte akıllara ilk olarak Yeşilçam’ın efsane oyuncusunu kimin canlandıracağı sorusu geldi. Şu an açıklanmış herhangi bir isim yok ancak Adile Naşit’e çok benzeyen ve bu rolün altından kalkabilecek bir isim aranıyor.

Filmde Adile Naşit’in yakın dostları da var

Birsen Altuntaş’ın haberine göre ‘Adile’ filmi, oyuncunun 25 ile 35 yaş arasındaki hayatına odaklanacak. Ocak ayında sete çıkacak filmde, Naşit’in ailesi ve sanat dünyasından arkadaşlarıyla ilişkisi de yer alacak. Bu vesileyle filmde Müjde Ar, Ayşen Gruda, Kartal Tibet, Perran Kutman, Ertem Eğilmez, Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Haldun Dormen, Gönül Ülkü, Münir Özkul, Yılmaz Gruda, Muhsin Ertuğrul, Erol Simavi, Muammer Karaca, Sadık Şendil ve Şevkiye May’ı canlandıracak oyuncular da yer alacak.

1980’li yıllarda TRT’de başlayan ‘Uykudan Önce’ programıyla bir neslin ‘Masalcı Teyze’si olarak hatırlanan Naşit, 11 Aralık 1987’de 57 yaşındayken hayata veda etmişti.

Kuzucukların seni unutmadı: İyi ki doğdun Adile NaşitKuzucukların seni unutmadı: İyi ki doğdun Adile Naşit

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.